Prince е починал от свръхдоза болкоуспокояващи

Музикалната легенда Prince е починал от свръхдоза от болкоуспокояващия медикамент фентанил, в пъти по-силен опиат от хероина. Това съобщава в. "Минеаполис стар Трибюн", цитиран от bgnes.com. 
 
Изданието в родния град на Prince се позовава на източник от разследването, според когото музикантът е приел смъртоносна доза от опиоидното болкоуспокояващо. Към момента официалните власти не коментират съобщенията в медиите. Лекарството е известно със силното си действие, но и с високата си степен на пристрастяване. Когато изобщо бива предписвано, е за съвсем тежки случаи - на пациенти, които вече са развили толеранс към останалите болкоуспокояващи, или за изключително тежки хронични болки.
 
Prince почина на 21 април на възраст 57 години. Той беше открит в безсъзнание в един от асансьорите на своето имение "Пейсли парк" в щата Минесота. Въпреки оказаната му първа помощ, той е обявен за мъртъв минути по-късно. Въпреки извършената аутопсия на тялото ден по-късно, до този момент не е обявена официалната причина за смъртта. 
 
Според адвокати на близките на Prince, ден преди да почине, в дома му е бил извикан експерт по пристрастявания към медикаменти, който е трябвало да подложи звездата на лечение. В момента продължава разследването за това кой е предписал болкоуспокояващите на Prince и от къде той се е сдобивал с тях.

Свързани новини

Вещи на Принс отиват на търг

16.11.2023

"Purple Rain" е само на Принс

01.09.2022

Спомен за Принс на рождения му ден

07.06.2021

5 години от смъртта на легендарния Принс

25.03.2021

Мекзит - епизод пореден

09.03.2021