Depeche Mode предстaвиха клипа към "Where’s The Revolution" (видео)

Depeche Mode показаха клипа към новия си сингъл "Where’s The Revolution". Видеоклипът е режисиран от дългогодишния творчески партньор по визуализациите на групата – холандския фотограф и режисьор Anton Corbijn.
 
И този път Corbijn и музикантите не нарушават традицията при визуализирането на музиката на Depeche Mode като ни предлагат авангардна, с поглед към бъдещето видеопродукция. Концептуализирано в сурова индустриална среда, видеото предлага перфектното визуално допълнение към коментара на Dave Gahan в интервю за сп. "Rolling Stone" по повод албума: "... за човечността и нашето място в нея". 
 
 
Премиерата на видеото идва ден след неочакваното събщение, което групата направи към феновете на официалната си страница във фейсбук. Всеки почитател на Depeche Mode по света може да стане администратор на страницата им за един ден като изпраща снимки, фотоколажи или разкаже истории, свързани с бандата на takeover.depechemode.com. Групата ще избере стотици администратори, изпратили материали на посочения онлайн адрес или общо 365 администратора за 365 дни. 
 
"Where’s The Revolution" е първата нова песен на групата от четири години насам и пилотен сингъл предстоящия албум на Depeche Mode, Spirit, който ще излезе на 1 март 2017 от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Spirit ще бъде издаден и в специална 2-CD делукс версия, включваща книжка от 28 страници и ексклузивни снимки на групата заедно с 5 ремикс версии, създадени от Mode, Matrixxman и Kurt Uenala и събрани под името Jungle Spirit Mixes. Винил версията на албума ще бъде издадена на двойна винилова плоча (2-LP/180) и ще съдържа стандартната версия на албума със специален дизайн, гравиран чрез офортна техника на В страна на втората плоча.  
 
Spirit - съдържание:
Going Backwards               
Where's the Revolution                                  
The Worst Crime                               
Scum                      
You Move                             
Cover Me                             
Eternal                                  
Poison Heart         
So Much Love                      
Poorman              
No More (This is the Last Time)                                    
Fail    
 
Делукс версия:
CD 1 
Going Backwards               
Where's the Revolution                                  
The Worst Crime                               
Scum                      
You Move                             
Cover Me                             
Eternal                                  
Poison Heart         
So Much Love                      
Poorman              
No More (This is the Last Time)                                    
Fail           
 
CD 2 – Jungle Spirit Mixes
1 Cover Me (Alt Out)                         
2 Scum (Frenetic Mix)        
3 Poison Heart (Tripped Mix)        
4 Fail (Cinematic Cut)                        
5 So Much Love (Machine Mix) 
 
Spirit е първият албум, по който групата работи с продуцента James Ford от Simian Mobile Disco (продуцирал артисти като Foals, Florence & The Machine, Arctic Monkeys) и идва четири години след премиерата на Delta Machine (2013), който дебютира на върха в класациите за продажба на албуми в 12 държави. Част от медиите, присъствали на предварителната сесия при представянето на предстоящия албум, дадоха изключително висока оценка на проекта, а списание  Q Magazine определи Spirit като "най-енергичният албум на Depeche Mode от години".
 
Depeche Mode ще подкрепят новия албум с мащабно световно турне, а милионите фенове ще станат свидетели на поредните изключителни спектакли на бандата. Билетите за първата част от световното турне "Global Spirit Tour" са вече в продажба, а обиколката ще мине през 21 страни в Европа в рамките на 34 концерта пред повече от 1.5 милиона души. Европейският тур на Depeche Mode стартира на 5 май в Стокхолм, Швеция и ще премине през най-големите стадиони на Стария континент. След това "Global Spirit Tour" продължава със серия концерти в Северна и Южна Америка. 

Свързани новини

Martin Gore обяви соло EP

19.11.2020

"SPiRiTS in the Forest" на DVD и Blu-Ray

19.06.2020

Depeche Mode - "Going Backwards"

28.06.2017

Излезе новият албум на Depeche Mode

21.03.2017

Излиза ремикс албум с новия сингъл на DM

22.02.2017