Liam Gallagher ще издаде дебютния си солов албум тази есен

След излизането на соловия му сингъл "Wall Of Glass", Liam Gallagher сподели, че дългоочакваният му дебютен солов албум As You Were ще излезе на 6 октомври.
 
 
След като креативността му се запалва с писането на тежката соул-рок песен "Bold", албумът As You Were е записан на две места. Greg Kurstin изпълнява всички инструменти в четирите песни, продуцирани от него ("Wall Of Glass", "Paper Crown", "Come Back To Me" и психеделичната "It Doesn’t Have To Be That Way"), а Dan Grech-Marguerat продуцира останалата част от албума в Snap! Studios в Лондон.
 
Резултатът е точно с това звучене, с което винаги сме се надявали да е изпълнен соловия албум на Liam Gallagher – страстта му към класическите влияния на 60-те и 70-те години е осъвременена, за да звучи добре тук и сега. "Не исках да преоткривам нищо или да тръгна на джаз одисея в космоса", сподели Liam. "В записа има малко от емоцията на "Cold Turkey" на Lennon, The Stones, и класики. Този път те звучат по моя начин."
 
Един от най-впечатляващите аспекти на As You Were е това, че всяка песен от албума има цел. Няма излишък, нищо което да махнете. Всяко парче е отправено към някого или нещо, Liam представя своята гледна точка на историите, или обяснява по свой начин нещата. "Greedy Soul" звучи като Bo Diddley и изпепелява този, който е "неблагодарно мъртъв", а баладата "For What It’s Worth" служи за припев на албума, написана от Liam и Simon Aldred от Cherry Ghost.
 
Обложката на албума включва иконичен нов портрет на Liam, дело на влиятелния фотограф, моден дизайнер и креативен директор Hedi Slimane. As You Were вече е достъпен за предварително поръчване, с незабавен бонус сингъла "Wall Of Glass". Албумът ще излезе дигитално (стандартна и делукс версия), на CD (стандартна и делукс) и на LP (стандартна 12" плоча и цветна лимитирана 12" плоча).
 
Специален бокс сет ще съдържа цветна 12" плоча, ексклузивна 7" плоча с "For What It’s Worth", принт, дело на Klaus Voorman (дизайнерът, стоящ зад обложката на "Revolver" на The Beatles) и допълнителни неща за колекционери. 
 
As You Were ще бъде на музикалния пазар от 6 октомври от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Свързани новини

Лиъм Галахър с нов миниалбум

02.08.2022

Лиъм Галахър с два нови албума

01.06.2022

Лиъм Галахър пусна ново парче

06.04.2022

Лиъм Галахър сподели нова песен

07.02.2022

Лиъм Галахър в коледна приказка

10.12.2020