Излезе токсикологичният анализ от аутопсията на Prince

Токсикологичният доклад от аутопсията на Prince, обявен в понеделник, показва, че той е имал онова, което експертите наричат "изключително завишена" концентрация на фентанил в тялото си, когато е починал.
 
Prince беше на 57 години, когато беше открит мъртъв в асансьор в имота си в Пейсли парк на 21-ви април 2016. Публичните данни, обявени 6 седмици след смъртта му, показаха, че е починал от инцидентна свръхдоза фентанил – синтетичен опиат, 50 пъти по-силен от хероина.
 
Поверителен токсикологичен доклад, придобит от AP, обаче изяснява точно какво количество фентанил е имало в тялото му, когато е починал. Експерти, които нямат връзка с разследването на Prince, казват, че резултатите несъмнено потвърждават, че фентанилът го е убил. "Количеството на това вещество в кръвта му е изключително високо, дори за пациент с хронични болки, който е на фентанилово лечение." – казва д-р Lewis Nelson. 
 
Докладът показва, че концентрацията на фентанил в кръвта на Prince е била 67,8 микрограма на литър. В документа се посочва също, че са били документирани фатални инциденти с пациенти с нива между 3 и 58 микрограма за литър. 
В докладът се казва също, че нивото на фентанила в черния дроб на Prince е било 450 микрограма на килограм и отбелязва, че концентрация, по-висока от 69 микрограма на килограм, "представлява свръхдоза или фатални токсични случаи".
 
Според експерите няма "смъртоносни нива" на фентанил, еднаквно опасни за всеки. Пациент на опиати дълго време би развил толерантност , а доза, която би убила един, би могла да помогне на друг.

Свързани новини

Вещи на Принс отиват на търг

16.11.2023

"Purple Rain" е само на Принс

01.09.2022

Спомен за Принс на рождения му ден

07.06.2021

5 години от смъртта на легендарния Принс

25.03.2021

Мекзит - епизод пореден

09.03.2021