Pet Shop Boys обявиха четвъртия финален сет от "Catalogue: 1985-2012"

Pet Shop Boys ще издадат последния сет от албуми в серията си от преиздания "Catalogue: 1985-2012" на всичките си студийни записи с Parlophone. Четвъртата част от издания представя албумите Behaviour (1990), Very (1993) и Bilingual (1996), и ще излезе на 31-ви август 2018. 
 
Записите са ремастерирани и ще бъдат придружени от албуми с "Further Listening" с бонус парчета с високо качество, включително демота, разширени миксове и ремикси на парчета от албумите, и други, записани по времето на албумите.
 
Behaviour е четвъртият студиен албум на Pet Shop Boys, записан в Мюнхен, Германия в студиото на копродуцента Harold Faltermeyer. Записът е завършен в Лондон в Sarm West Studios и е издаден през октомври 1990, като достига до втората позиция в класацията за албуми на Великобритания и печели платинен статус. 
 
Албумът, известен като един от най-съзерцателните и емоционални записи на групата, включва синглите "So hard", "How can you expect to be taken seriously?" и класиката "Being boring". Това ново издание на Behaviour включва "Further Listening" бонус парчета като разширения микс на "Where the streets have no name (I can’t take my eyes off you)" и "Music for boys", като и двете не са издавани досега на CD. 
 
Албумът Very от 1993 е номер едно запис за Pet Shop Boys в Обединеното кралство, Германия, Швеция и Швейцария, и досега има продадени над 5 милиона копия в целия свят. Той съдържа 5 сингъла, включително кавъра на групата на "Go West", номер 2 хит на Pet Shop Boys, и водещия сингъл "Can you forgive her?". 
 
Very служи като контраст на Behaviour, тъй като продукцията и лиричните теми са по-позитивни от тези в предишния албум. Визуално Pet Shop Boys пресъздават картината като включват по-живи и ярки цветове, включително и в емблематичната обложка на албума "Lego". Записът също така е първият, изцяло продуциран от самите Pet Shop Boys, с допълнително програмиране и продукция от Pete Gleadall и Stephen Hague. Това ново преиздание на Very включва "Further Listening" бонус парчета като неиздаваните досега парчета "Falling" (демо за Kylie Minogue), и микс от 1992 г. на "Go West".
 
Издаден през септември 1996, Bilingual е шестият студиен албум на Pet Shop Boys. Той влиза в топ 5 във Великобритания и включва 5 сингъла, от които всички влизат в топ 20. Както и останали албуми на групата, Bilingual е повлиян от различни стилова, включително музиката на Латинска Америка.
 
Албумът е записан от Pet Shop Boys с Danny Tenaglia и Chris Porter, и има платинен сертификат в Испания и златен във Великобритания. Това ново преиздание на албума включва "Further Listening" CD с бонус парчета и неиздавани досега версии на "Discoteca" и "A red letter day".
 
Преизданията в "Catalogue: 1985-2012" на Behaviour, Very и Bilingual ще излязат на 31-ви август 2018 г. Трите албума ще бъдат в опаковка заедно с книжка, в която Neil Tennant и Chris Lowe коментират всяка песен, илюстрована с много архивни снимки. Дизайнер на целия проект е Farrow. Серията от преиздания "Catalogue: 1985-2012" започна миналата година с албумите Nightlife, Release и Fundamental, които влязоха в топ 40 на класацията за албуми, последвани от преизданията на Yes и Elysium, а по-късно и Please, Actually и Introspective
 
Албумите Behaviour, Very и Bilingual на Pet Shop Boys ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Чакаме и нов албум през април

05.04.2024

Pet Shop Boys с нов албум и сингъл

06.02.2024

Pet Shop Boys няма да идват у нас

27.05.2022

Pet Shop Boys за първи път у нас!

19.10.2021

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021