Andrea Bocelli и Ed Sheeran показаха съвместното си видео към "Amo Soltanto Te"

Andrea Bocelli и Ed Sheeran представят вълнуващото видео към новата си съвместна песен "Amo Soltanto Te" – красива история за любовта, пресъздадена от актьори-деца, две от които влизат в ролята на младите Andrea и Ed.
 
 
Музиката към песента е написана от Ed Sheeran и брат му Matthew, а италианският текст е дело на поп звездата Tiziano Ferro. Сингълът "Amo Soltanto Te" е включен в новия #1 албум на Bocelli Si, който оглави класациите от двете страни на Атлантическия океан и е сертифициран със златен статус по продажби във Великобритания. 
 
Музикалното видео е заснето в живописната Villa Arvedi във Верона, Италия и представя малките Andrea и Ed в изпълнение на сватбен поздрав за техни близки приятели.
 
Самата песен излезе в английска версия "This Is The Only Time", изпълнена от Andrea с текст на Ed и създадена специално за новия албум на италианския тенор.   
 
Andrea и Ed се обединяват за нова песен след световния успех на колаборацията им от 2017, "Perfect Symphony", видеото към която е гледано близо 180 млн. пъти.
 
 
Andrea Bocelli достига 2 исторически места в класации с новия си албум Si: той е първият класически артист за последните 20 години, изкачил се до #1 в официалния чарт за албуми на Великобритания; едновременно с това, за първи път в кариерата си той оглавява най-престижната класация за албуми Billboard 200.
 
Si е първият албум на Bocelli с изцяло нов материал след 14 години. Освен с Ed Sheeran, изпълнителят се колаборира и с поп сензацията Dua Lipa (‘If Only’), супер звездата Josh Groban ("We Will Meet Once Again") и класическото сопрано Aida Garifullina ("Ave Maria Pietas").
 
Основен акцент в албума е вълнуващият дует между баща и син – 21-годишният Matteo Bocelli влиза под светлината на прожекторите в синхрон с Andrea в песента ‘Fall On Me’. Видеото към нея е гледано над 40 млн. пъти в YouTube.
 
 
Редом с ненадминатия талант, скромността на Bocelli е сред качествата, които го определят като една от най-големите звезди в историята на класическата музика – изпълнявал песни пред Папата, президенти и кралски семейства, изнасял велики концерти в много от най-престижните концертни и оперни зали и реализирал над 85 милиона албуми в световен мащаб.
 
В годината, в която празнува своя 60-ти рожден ден, Andrea Bocelli с гордост се завръща там, от където започва всичко. Новият му, необикновен албум ни дава възможност да надникнем в личния свят на един необикновен артист и световна икона.

Свързани новини

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Ед Шийрън с еко-модна колекция

11.07.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ед Шийрън с нов клип, заснет в Украйна

26.04.2022

Не всичко, за което пеят, е добро

13.04.2022