Излиза албум на Prince с неиздавани досега изпълнения

Prince завинаги ще бъде запомнен като абсолютен новатор в изпълненията си на живо, създател на световни хитове и революционер в музикалния бизнес.
 
И все пак, през цялото време, което е прекарал под светлината на прожекторите за 40-годишната си кариера, Prince работи неуморно и зад кулисите, за да помага на редица млади таланти, които уважава.
 
През този юни The Prince Estate, в партньорство с Warner Bros. Records и TIDAL, пускат албума ”Originals”, в който са включени 15 записа, от които 14 не са били издавани досега. Тези 14 песни внасят повече светлина върху задкулисната роля, която Prince има в развитието на кариерите на други артисти.  Записите са подбрани съвместно с Troy Carter, от страната на The Prince Estate, и JAY-Z. 
 
Започвайки от 7-ми юни, албумът ”Originals” ще може да бъде слушан ексклузивно в TIDAL в продължение на 14 дни. С идеята музиката на Prince да бъде достъпна за всичките му фенове, записът ще е пуснат за онлайн слушане с максимално качество през HiFi платформата на TIDAL. От там феновете ще могат да чуят албума, точно както изпълнителят е искал да звучи.
 
На 21-ви юни , Warner Bros. Records ще пуснат необикновеното издание във всички дигитални платформи, както и във формат на CD. Албумът ще излезе на 19-ти юли на двоен 180-грамов винил, както и в луксозен вариант, включващ CD и две 180-грамови плочи. 
 
Няколко от включените песни в албума “Originals” са абсолютни хитове за изпълнителите, които са ги записали. Сингъла “The Glamorous Life” на Sheila E. достига първа позиция в класациите през 1984-та година, докато супер успешния сингъл “Manic Monday” от албума на The Bangles - “Different Light”, се качи на 2-ро място в поп класациите.
 
Албумът “Ice Cream Castle” на The Time, който включва Top 20 сингъла “Jungle Love”, прекара 57 седмици в класацията на Billboard 200. 
 
“Originals” дърпа завесата, за да вкара светлина над произхода на известни песни от албуми, като сингъла “Make-Up” на Vanity 6, “Baby, You’re a Trip” на Jill Jones и “You’re My Love” на Kenny Rogers.
 
“Originals” включва още магнетичната оригинална версия от 1984-а година на песента “Nothing Compares 2 U”.

Свързани новини

Вещи на Принс отиват на търг

16.11.2023

"Purple Rain" е само на Принс

01.09.2022

Спомен за Принс на рождения му ден

07.06.2021

5 години от смъртта на легендарния Принс

25.03.2021

Мекзит - епизод пореден

09.03.2021