Eric Cantona играе във видеото към "Once" на Liam Gallagher

Liam Gallagher и Eric Cantona. Въпреки че са разделени от синьото на City и червеното на United, те са героични духове: две икони на Манчестър, чиито талант, безкомпромисен стил и поразяваща сила на личността ги направиха герои на милиони хора. Естествено, те са фенове един на друг и по този начин стана така, че Eric Cantona играе в новото видео на Liam Gallagher "Once".
 
 
Заснето с една непрекъсваща камера, видеото показва Eric Cantona като Краля. Ексцентричен и достолепен, Кралят излъчва чар с всяко свое движение и привлича вниманието на зрителя. Междувременно Liam Gallagher нехарактерно стъпва встрани от светлината на прожекторите като Иконома. Режисирано от Charlie Lightening ("As It Was"), видеото капсулира посланието на песента – носталгично желание за онзи единствен-в-живота момент, който никога няма да се повтори, но и празнуване на всичко, което си постигнал. 
 
"Аз съм абсолютно развълнуван, че Eric Cantona - последният rock ‘n’ roll футболист, играе в моето видео към "Once"," казва Liam.  "Песни като тази не се случват често, нито пък футболни играчи като него." Eric Cantona изрази своята любов към "Once" в много споделян пост в Instagram, отбелязвайки "Когато две легенди на Manchester се срещнат. "Once" е моята песен на годината."
 
Взета от #1 албума Why Me? Why Not., "Once" стана любима на феновете, а Liam смята, че е една от неговите най-добри песни и че магията е видна в интимното оригинално демо на песента. Тази ранна версия на "Once" е включена в новия му мини албум Acoustic Sessions. "Tова е оригиналното демо. То е любимата ми версия; копринено нежно и с леки балончета. Изключете мозъка си, отпуснете си и се понесете по течението!", коментира Liam.
 
Acoustic Sessions - съдържание:
1. Cast No Shadow
2. Now That I’ve Found You
3. Alright Now
4. Sad Song
5. Stand By Me
6. Once
7. Meadow
8. Once (original demo)
 
Останалите парчета от мини албума са също акустични версии на най-изпъкващите песни от Why Me? Why Not., както и свежи версии на класики на Oasis като "Cast No Shadow" и "Stand By Me". Неочаквано в албума е включена и "Sad Song" – оригиналът се превръща в култ, след като се включва като бонус трак към "Definitely Maybe", но версията, която изпълнява Liam, е открита през 2016 в документалния филм "Supersonic". 

Свързани новини

Лиъм Галахър с нов миниалбум

02.08.2022

Лиъм Галахър с два нови албума

01.06.2022

Лиъм Галахър пусна ново парче

06.04.2022

Лиъм Галахър сподели нова песен

07.02.2022

Лиъм Галахър в коледна приказка

10.12.2020