Andrea Bocelli изнесе най-необикновения концерт в живота си (видео)

На католическия Великден забележителният тенор Andrea Bocelli преживя най-необикновения концерт в живота си. В празната катедрала "Duomo" в Милано, но пред многобройна виртуална публика от цял свят, която беше на линия в канала му в YouTube, за да съпреживее тази емоция с него, Andrea Bocelli обедини света във време, когато много хора са разделени един от друг, изолирани вкъщи. Уникалният концерт за любов, изцеление и надежда чрез силата на музиката се случи по покана на кмета на град Милано и катедралата. 
 
 
Bocelli споделя: "Ще пазя емоцията от това безпрецедентно и дълбоко преживяване, на този свят Великден, който извънредната ситуация направи болезнен, но в същото време още по-плодотворен, такъв ден, който ще остане сред най-скъпите ми спомени завинаги. Любовта е дар. Да я създаваш и отглеждаш е основна цел в живота. И отново се чувствам задължен на живота. Моята благодарност е към всички онези, които помогнаха това събитие да се случи, управата на град Милано и катедралата, и към всички останали, които приеха поканата и се обединиха в планетарна прегръдка за кураж, доверие, оптимизъм, сигурност в нашата вяра."
 
Акомпаниран единствено от органиста на катедралата "Duomo", Emanuele Vianelli, Bocelli изпълни специално подбрана селекция от произведения за глас и орган. Тенорът завърши концерта като запя "Amazing Grace" без музикален съпровод пред входа на катдралата – невероятно трогателен момент, в който Милано, неподвижен и блокиран, в миг оживя.  
 
Броени часове след края на концерта "Music For Hope" вълнуващите изпълнения на Andrea Bocelli бяха налични за слушане във всички аудио стрийминг платформи. Организатори на събитието са град Милано и Veneranda Fabbrica del Duomo, а продуценти са Sugar Music и Universal Music Group с щедрата подкрепа на YouTube. 
 
Bocelli, заедно с Фондацията, която носи неговото име, е посветен на кампанията в борбата с COVID-19. Andrea Bocelli Foundation (ABF) започна да набира средства за подпомагане на болници и осигуряване на всички необходими иснтрументи и екипировка за предпазване на медицинските екипи. 

Свързани новини

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Андреа Бочели с олимпийска песен

10.02.2022

Андреа Бочели подарява свой концерт

10.12.2021

Матео Бочели дебютира със "Solo"

08.10.2021

Andrea Bocelli с нов албум

13.11.2020