Изкуствен интелект създава албум в памет на членовете на "Клуб 27"

Организацията Over The Bridge има за цел да обърне внимание на психичното здраве в музикалните среди.
 
Една от кампаниите им се нарича "Lost Tapes of the 27 Club", посветена на музикантите от т.нар. Клуб 27. Това е символичен клуб на велики музиканти, изгубили живота си на 27-годишна възраст, сред които са имена като Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Amy Winehouse и Kurt Cobain. 
 
Over The Bridge взима изолирани текстове, акорди, ритми и мелодии от песни на членове на клуба, и ги дава на изкуствен интелект. Той, от своя страна, ги изучава и генерира нови, различни от подадените му. След това аудио инженер взима отделно генерираните части и ги композира в песен. Така вече са създадени четири песни от албума Lost Tapes of the 27 Club.
 
От организацията казват, че с този проект искат да покажат на света какво губим заради загубата на тези музиканти. Те смятат, че психичните проблеми в музикалния бранш са сериозни, но не им се обръща сериозно внимание, а напротив - романтизират се чрез Клуб 27. 
 
Over The Bridge се надяват да насърчат повече хора от музикалния бранш да потърсят помощ - защото дори изкуственият интелект няма да замени истинското, напомнят те. Повече за проекта, както и музиката, създадена до момента, можете да видите тук.

Свързани новини

Нов филм за Ейми Уайнхаус

13.07.2022

Концерт на Ейми Уайнхаус излиза на винил

14.04.2022

Вещите на Ейми Уайнхаус - на търг

12.10.2021

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021

10 години от загубата на Ейми Уайнхаус

27.07.2021