Sia възпя постиженията на НАСА на Марс

Поп изпълнителката Sia (Сия Фърлър) представи поредната си вълнуваща колаборация, този път с Американската космическа агенция НАСА. Повод стана историческото отделяне на хеликоптера Ingenuity на Марс. Зад създаването на парчето "Floating Through Space" ("плаващ през космоса"), стои и популярният диджей Давид Гета.

Изстрелването на хеликоптера Ingenuity на Червената планета стана с марсохода Perseverance през февруари, но отделянето му се записа в историята като първия полет на самолет на друга планета. Целта на летателния апарат е да докаже жизнеспособността на земните технологии за полет в атмосферата на Марс. Любопитен факт е, че за създаването на по-малко от 2-килограмовата летателна машина е използвана операционната система LINUX и повечето от частите могат да се намерят в обикновен магазин. Cвръхлeкият aпaрaт, нaпoдoбявaщ пo-гoлям дрoн, вече е изминaл 471 милиoнa килoмeтрa, прикрепен към "корема" на Perseverance, а ето че вече напълно сам лети в атмосферата на Марс.

Преди да се осъществи полета, екипът на НАСА е трябвало да изпълни поредица от тренировки и опити, част от които се виждат и във видеоклипа на "Floating Through Space". Заснети са и щастливите емоции от поредния успех на НАСА на Червената планета. 

Новият албум на Sia "Music" с филмова музика също скоро излиза и включва парчетата "Hey Boy", "Together", "Courage To Change" и др.

Свързани новини

Неочаквана комбинация

22.04.2024

Великолепна комбинация

20.03.2024

Sia най-накрая ще издаде нов албум

11.03.2024

Първа оригинална тава от 2016 насам

13.02.2024

Ще се запознаем отблизо с Хулио Иглесиас

12.02.2024