"Starstruck" и Years & Years - силна заявка за нов хит

Британската група Years & Years, която всички разпознаваме с хитовете им "Eyes Shut", "King" и още няколко поп и денс парчета, от известно време е представена само от фронтмена Оли Александър (Olly Alexander). 

Промяната определено си личи в новата му песен "Starstruck". Във видеото Оли танцува по пижама със своя двойник. Британският изпълнител споделя, че годината на изолация заради пандемията е повлияла на замисъла на песента и видеото към нея: 

"Както повечето от вас, прекарах изминалата година вкъщи и исках да създам нещо супер позитивно и забавно за хората, а и за мен самия, разказва Оли. "Starstruck" е посветена на искрата, която получаваме, когато срещнем някого, когато наистина харесваме. Става дума за това да задържим прекрасното чувство и да не го оставяме за изчезне. Каквото и да правим или където и да се намираме в живота, мисля, че всички заслужаваме три минути междузвезден екстаз.", споделя червенокосият изпълнител, визирайки колко е важна любовта. 

"Starstruck" не е всичко ново около Оли. Освен че вече е солов изпълнител, той направи много успешна роля в киното и записа едноименната песен към продукцията на HBO "It's А Sin". Парчето е кавър на песента от 1987 година на британското дуо Pet Shop Boys. 

В лимитираната поредица по "Queer as Folk" и "А Very English Scandal" на Ръсел Т. Дейвис, "It's A Sin" разказва за гей революцията в Лондон през 80-те и началото на епидемията от ХИВ/СПИН. Александър играе Ричи, амбициозен актьор, който открива сексуалността си и се отдава на увлеченията си към мъжете, отивайки да учи в колежа. Освен сегашната пандемия, тази роля също е вдъхновила Александър да иска да прави много по-оптимистични, еуфорични и танцови мелодии.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Burgas Summer Live с още една дата

05.05.2023

Чуй Yeah Yeah Yeahs и "Burning"

11.08.2022

#BestNewMusic тази седмица

25.07.2022

Аrcade Firе се завърнаха с нов сингъл

18.03.2022