"Good 4 U" на Оливия Родриго с рекорд в британската класация за хитове

Най-новият сингъл на младата американка Оливия Родриго "Good 4 U" за четвърта поредна седмица е на върха на британската музикална класация за хитове.

Песента има близо 10 милиона стрийма само за последната седмица. С това парчето се превръща в първата рок песен от 18 години насам, която се задържа цял месец под номер едно. Предишният подобен успех е на "Bring Me To Life" на Evanescence. 

Авторите на класацията констатират инвазия на рок и поп пънк парчета в чарта, на фона на по-силното присъствие на хип хоп и рап през последните години.

Италианските рокаджии, които победиха тази година на Евровизия - Måneskin, се изкачват с пет места и вече са в Топ 10 на британския хит чарт. Тази седмица новото им парче "I Wanna Be Your Slave" е на седмото място. Италианците имат още едно постижение - те са едва четвъртите изпълнители от Евровизия, които влизат директно в топ 10 за последните последните 12 години и вторите след Манс Земерлоу през 2015 г., които влизат в официалната класация за сингли Топ 40 в седмицата след състезанието. Måneskin направиха това с печелившата си песен "Zitti e buoni", която достигна до номер 17.

Друго поп пънк парче в чарта в момента е "Transparent Soul" на Уилоу Смит ft. Травис Бейкър. Групи като Bring Me The Horizon, Yungblud и рапър-поп-пънк изпълнителя Machine Gun Kelly също се радват на няколко участия в Топ 100 през последните месеци, което определено затвърждава тенденцията, че рокът се завръща в официалната класация за хитове на Острова. 

Свързани новини

Оливия Родриго с дългоочаквана премиера

08.09.2023

Оливия Родриго с нов сингъл

11.08.2023

Оливия Родриго представи новата си песен

30.06.2023

Оливия Родриго се завръща с "Cuts"

27.06.2023

Петъчна доза нова музика

16.01.2023