Чуй Duran Duran и новия им сингъл "More Joy"

Ню уейв легендите Duran Duran представиха "More Joy".

Парчето е част от 15-ия им студиен албум - "Future Past", който предстои да излезе през есента. Любопитно е, че сингълът е в колаборация с японската момичешка пънк-рок банда CHAI. 

По парчето отново работят Греъм Коксън от Blur и диджеят и продуцент Ерол Алкан. Двамата стоят и зад водещия сингъл от новия  албум на британците - "Invisible".

Duran Duran с нов албум след шест години пауза, чуй първия сингъл от него

"Парчето се роди в един луд джем сешън с Греъм и Ерол. Това беше толкова необичайно парче, че в началото не бяхме сигурни дали ще се впише в албума", споделя клавиристът Ник Роудс. "Напомняше ми за една от онези ретро японски видеоигри, които винаги са ми се стрували много вдъхновяващи. Измислихме припева и скандирането "повече радост" и това стана ключът към останалата част от парчето. Всички се съгласихме, че ще звучи наистина страхотно с японски женски гласове и тогава Саймън имаше вдъхновяващата идея да попита CHAI дали евентуално ще си сътрудничат с нас. За наша радост те се съгласиха и резултатът със сигурност внесе невероятна енергия в песента. Те са толкова специални!", разказва Роудс. 

Вокалът Саймън Ле Бон споделя: "CHAI е постмодерна, изцяло момичешка японска пънк група, чиято енергия и чисто чувство за забавление направо могат да ви проглуши ушите! За нас е чест да поръсят с розовия си неонов вълшебен прах нашата песен. Обичаме ги завинаги!"

Очакваме албума "Future Past" на 22 октомври.  

Свързани новини

Магия и мистицизъм

01.12.2023

Duran Duran обявиха нов албум

04.09.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran почетоха Кралицата

13.09.2022