Глобално шоу за защита на планетата събира най-големите музикални звезди

Най-популярните музикални звезди ще се включват в концерти на живо от три континента, както и от други точки по света, в защита на планетата и бедните хора.

Global Citizen Live ще се проведе на 25 септември. В уникалното шоу, което ще продължи 24 часа, ще се включат десетки поп, хип хоп и рок изпълнители. 

Концертите ще бъдат в Лагос, Париж и Ню Йорк с призива към правителствата, големите организации и филантропите да се обединят, за да защитят планетата и най-застрашените от бедност хора по света.

На сцената в Ню Йорк ще пеят Billie Eilish, Camila Cabello, Coldplay, Jennifer Lopez, Lizzo, Meek Mill, Shawn Mendes, Burna Boy, Cyndi Lauper и Lang Lang.

Ed Sheeran ще пее в Париж. Компания на сцената във френската столица ще му правят актуалните поп звезди Doja Cat, DJ Snake, H.E.R., както и групите Black Eyed Peas, Christine And The Queens.

В шоуто в Лагос, Нигерия, ще участват африканските звезди Femi Kuti, Davido, Tiwa Savage and Made Kuti. 
 
"През последната година и половина видяхме как музиката обединява общностите и вдъхновява действия през едно от най-предизвикателните времена на нашето поколение", казва Кейти Хил от Global Citizen, която представи събитието. 
 
"Развълнувани сме да съберем тези невероятни артисти, за да обединим хората по целия свят на 25 септември, с настояването световните и бизнес лидерите да са отговорни за отстраняване на щетите, причинени от пандемията COVID-19. Докато внимателно възобновяваме събитията на живо, от Global Citizen няма как да сме по-благодарни на всеки един от тези артисти, че ще дарят своето време и изпълнения, за да окажат влияние чрез тази спешна кампания.", добавя още тя. 
 
Историческото 24-часово шоу ще се излъчи по света от телевизионните канали ABC, ABC News Live, BBC, FX, iHeartRadio, Hulu, YouTube, TIME, Twitter, +MORE.
 

Свързани новини

Intelligent Music Project с нов сингъл

04.05.2022

Ед Шийрън с нов клип, заснет в Украйна

26.04.2022

#BestNewMusic тази седмица

01.04.2022

Били Айлиш и Финиъс с "Оскар"

29.03.2022

Аrcade Firе се завърнаха с нов сингъл

18.03.2022