Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София ще бъде излъчван по цял свят

Концертът на оперните звезди Соня Йончева и Пласидо Доминго ще бъде стриймван по цял свят, съобщиха организаторите от SY11.
 
Излъчването на шоуто "Гала в София" ще бъде на специално създадения за целта сайт watch.sy11events.com, който ще бъде достъпен за публиката след 15 август. Дванайсет камери и един дрон ще подсигурят високото качество на излъчването. 
 
Поради големия интерес към събитието, запис ще бъде достъпен за закупуване и след концерта, за меломаните по света, изпуснали живото излъчване. А интересът определено е огромен, защото преди дни организаторите пуснаха допълнително 1800 билета. 
 
Очаква се в София да се стекат почитатели от цяла Европа, и от Столична община предвиждат да създадат специален пропускателен режим около храм-паметника „Св. Александър Невски“, където ще прозвучат гласовете на българското сопрано и испанския тенор.
 
Йончева и Доминго ще излязат на специалната сцена със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. В репертоара са включени популярни арии и дуети от прочути опери, като изявата ще бъде тематично разделена на две части.
 
Йончева ще е облечена в две рокли, излезли от ръцете на млади български дизайнери специално за случая. За тях примата обяви конкурса до 25 май и резултатите от него ще бъдат известни съвсем скоро. Това ще стане на 17 август в галерията на открито в Градската градина, където ще бъде открита и фотоизложба от световни автори. Фотосите показват пътя на Соня Йончева през годините по световните сцени. 

Свързани новини

Състоянието на Адел се е влошило

29.02.2024

Жега уби фенка на поп звездата

20.11.2023

Група Фактор готви концерт с най-доброто

07.09.2021

Global Citizen с шоу на три континента

11.08.2021

"U2: The Virtual Road" в YouTube

16.03.2021