Група Тангра с първи концерт след загубата на Косьо Марков

Емблематичната българска рок група Тангра ще изнесе специален концерт в София тази вечер. Това е първият концерт след загубата на един от основателите на групата Косьо Марков. Концертът е тази вечер в столичното "Кино Кабана", а в неделя групата  ще бъде в Пловдив на "Капана фест".
 
Най-новото попълнение в Тангра е басиста Валери Григоров - Рио, който ще замести Косьо Марков. Има още двама "стари-нови" членове, които се връщат в групата - Иво Чалъков на китарата и Стефан Попов на барабаните.
 
"Тангра е един отворен проект, както самият Косьо се изразяваше, в който са преминали десетки музиканти и продължава да бъде така и досега", каза пред БНТ вокалистът Боби Косатката. Той разкри, че групата е подготвила едно съвременно ню уейв звучене, китарно насочено. На концерта хората ще чуят основно парчета от втората "Тангра" - ню уейв периода на групата, две-три нови неща и няколко емблематични песни - "Жулиета", "Оловния войник", "Бъди какъвто си" и др. "Един ню-уейв, но съвременен и много здрав звук", каза Боби Косатката.
 
Музикантът и композитор Дани Ганчев разказа, че е живял дълги години в Словения, а когато се върнал - е поканен от Косьо Марков на едно кратко турне от 20 дни из България. "Тогава аз казах: много съм благодарен за тази покана и групата е качествена и добра, обаче аз имам друга насока - тези влияния в Австрия, Австро-Унгарското като краут рок, ню уейв и т.н. И казах, че аз искам по-различно да правя. Тогава Косьо предложи да подменим някои от членовете на групата, които ще бъдат по-подходящи към това, което и сега направихме", сподели Дани Ганчев. Той също обеща на публиката един класически, но модерен ню-уейв звук. 

Свързани новини

Цял ден слушаме Тангра

15.03.2023

Отиде си Косьо Марков

15.03.2021

Интервю с Косьо Марков

30.04.2020