Остава с нов видеоклип и клубен концерт

Група Остава дава нов живот на култовата си песен c "Лондон? Париж? Берлин?" с видео, заснето в Дом на културата "Емануил Манолов" в Габрово, откъдето тръгва и пътят на легендарната банда. 
 
Песента, която е част от албума Моно, всъщност никога досега не е излъчвана в радио- и телевизионния ефир, но е една от любимите на феновете и винаги присъства в сетлистите на концертите на Остава. Ще я чуем и на концерта им тази събота, 6-ти ноември, в Sofia Live Club.
 
 
Видео клипът към "Лондон? Париж? Берлин?" е част от проект "Дом на културата – визуално съхранение", който цели да представи и архивира по иновативен визуален начин интериора на Дом на културата "Емануил Манолов", гр. Габрово. Автор и продуцент е Росина Пенчева, която заедно с Urban Tapes обединяват сили, за да създадат мултивизуален продукт във вълнуващия интериор. Проектът е съфинансиран от "Програма Култура на Община Габрово".
 
"Наложената практика е сградата да бъде представяна само с кадри на нейния екстериор, но интериорът ѝ е не по-малко забележителен. Предвид предстоящото му реновиране целта е да се съхрани и представи актуалната визия на Дома с акцент върху архитектурните елементи." – споделят създателите на видеото и главни участници в проекта Боян и Самуил от музикалната платформа Urban Tapes.
 
"Идеята на проекта е да представи Дом на културата като средище, което е било вдъхновяващо за музиканти, артисти и талантливи хора. Група Остава се завръща близо 30 години по-късно в Габрово, за да изпълни с присъствието си мястото и то да бъде запаметено подобаващо.", разказват още те.
 
Проектът ще пробуди спомени от характерното пространство и ще популяризира предстоящото осъвременяване. Пространствата с характерен за епохата си облик ще бъдат документирани и чрез фотография. От днес кадрите са достъпни в онлайн каналите на фотографа Росина Пенчева, платформата за музикални сесии Urban Tapes и националната медия Podmosta.bg. 
 
А ако искате да се насладите на "Лондон? Париж? Берлин?" и на живо, може да го направите тази събота, 6-ти ноември, на първия клубен концерт на момчетата от Остава в Sofia Live Club от 21ч.
 
БИЛЕТИ за концерта на цена от 25 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената на място ще бъде 30 лв.
 
Събитието ще се проведе съобразно разпоредбите на Министерство на здравеопазването. Най-близкият пункт за бързи антигенни тестове на цена от 10 лв. е в Билетен център на НДК. Работното време е всеки ден (вкл. събота и неделя) от 16:00 до 19:30 часа.

Свързани новини

Нов сингъл и видео от обичаната банда

04.04.2024

Изпращаме гостината с Остава

21.12.2023

ОСТАВА с нов видеоклип: "Сателит"

13.09.2023

Ясна е и подгряващата група

23.08.2023

Лятно турне очаква групата

19.05.2023