Duran Duran с номинация за Залата на славата на рокендрола

Duran Duran бяха сред номинираните за приемане в една от най-знаковите музикални институции. 
 
Залата на Славата на рокендрола, базирана в Кливланд, обяви 17 артисти и групи, номинирани за въвеждане в прочутия музей. Сред тях са още Rage Against the Machine, Пат Бенатар, Eminem, Дион Уоруик, Карли Саймън, Judas Priest, Beck, Доли Партън и Лайънъл Ричи.
 
Решението кои творци ще бъдат въведени в Залата на славата ще бъде обявено през май, а самата церемония по въвеждането им ще е през есента. Beck и Саймън за първа година покриват критериите. Изпълнителите трябва да са издали първи запис поне преди 25 години, за да имат право да бъдат номинирани и въведени, припомня life.dir.bg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duran Duran (@duranduran)

 
Вокалът на Duran Duran, Саймън льо Бон, каза, че дори само номинацията е "чест, която не съм очаквал да изпитам някога. Но при всички положения, това се дължи в голямата си част на факта, че имаме армия верни фенове по целия свят, чиято подкрепа през изминалите четири десетилетия никога не отслабна. Всички сме невероятно благодарни на всички вас, които правите това възможно.”
 
Това не са празни похвали - нестихваща фенска кампания, призоваваща да се приеме групата в Залата на Славата, има още от 2009 година.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duran Duran (@duranduran)

 
Изборът се прави въз основа на продължителността на кариерата на номинираните, музикалното им влияние и творчеството им чрез гласуване на над 1000 музиканти, историци и представители на музикалната индустрия. Почитателите на музиката също могат да гласуват онлайн или в музея на Залата на Славата на рокендрола в Кливланд, щата Охайо.
 
Първите петима, събрали най-много гласове от публиката, участват като кандидати на феновете в общото гласуване.

Свързани новини

Магия и мистицизъм

01.12.2023

Duran Duran обявиха нов албум

04.09.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran почетоха Кралицата

13.09.2022