Portugal. The Man се завърнаха с новия сингъл “What, Me Worry?”

Portugal. The Man се завърнаха с новия сингъл “What, Me Worry?”, продуциран от Джеф Баскер (Кание Уест, Хари Стайлс) и Райън Тедър (Адел, Бионсе).
 
“What, Me Worry?” е първото официално издание от дългоочаквания 9-и албум на бандата, очакван през юни.  Динамичният нов сингъл пристига с кинематично официално видео, в което бандата участва, и е режисирано от Los Güeyes (Арън Браун & Хосуе Ривас). 
 
 
За вдъхновението зад “What, Me Worry?”, китаристът и водещ вокал Джон Гурли споделя: "Докато записвахме този албум и се мотаехме в Лос Анджелис, си говорихме с Джеф Баскер и Райън Тедър колко много ни липсва смехът. През последните няколко години е лесно да забравиш забавлението в това, което правим. Говорихме си за детските спомени за смеха по света и в себе си, докато прелиствахме Mad Magazine. Липсват ни тези дни и си спомнихме, че всички ние правим музика. Затова отделихме следобеда да направим песен за това“
 
Новият сингъл пристига с подготовката на момчетата за предстоящото турне в Северна Америка в 34 концерта. Бандата ще отпразнува предстоящата обиколка със старта на инициативата PTM’s NIGHT OUT – в подкрепа на фенове с увреждания, изискващи специален достъп. В избрани пазари, двойка победители ще получат VIP отношение като гости на бандата – с осигурен транспорт до и от шоуто, с придружител, който ще ги ескортита през локацията, както и подарък мърч и специална среща. Феновете могат да се регистрират тук.
 
Във видео обръщение към феновете, анонсирайки програмата, китаристът Ерик Хоук споделя: “Пътувал съм по турнета в страната в два етапа за 10 години от живота ми без никога да се замисля за достъпността. Свирил съм в мазета и на балкони, в постройки и на трибуни. Влачил съм усилватели нагоре и надолу по стълбите и приемах достъпността за даденост. Тогава, на 25 години, паднах в дупка и станах параплегик с увреждане на кост Т4 за един миг.
 
От този момент много неща в живота ми се промениха, но турнетата останаха константа в него. Като ползвател на инвалидна количка и вярващ, че музиката е най-големия изравнител в човечността, разбрах, че много от локациите, на които съм свирил, не са достъпни или удобни за хора в спектъра на уврежданията. 
 
В много ситуации разбрах, че снабдяването с достъпни билети е трудно и дори тогава, почти на върха на айсберга на съображенията, които трябва да бъдат взети предвид. Транспорт от и до локацията, достъп до вода и отстъпки, тоалетни, трудности да виждаш сцената заради публиката отпред – това са само някои от логистиките, които много хора с увреждания изпитват всеки път, в който планират да видят любимите си артисти. 
 
Няма ли да е хубаво, ако някой се погрижи за тези фактори? Няма ли да е чудесно просто да се отпуснеш и насладиш на шоуто?“ 
 
PTM’s NIGHT OUT е продукт на продължителната отдаденост на Portugal. The Man към социална справедливост, която те още повече затвърждават през 2020 със създаването на PTM Foundation, неправителствена организация, докусирана върху универсалните проблеми, свързани с човешките права, здравето на общността и околната среда, с подчертаване каузите, директно въздействащи върху местното население.

Свързани новини

Portugal. The Man с нова песен

16.05.2023

Portugal. The Man с нов сингъл

09.03.2023

Portugal. The Man ни връщат в 90-те

28.09.2021

5 горещи музикални премиери

19.04.2021

Portugal. The Man пак е на върха

11.04.2018