Snoop Dogg и Кели Кларксън ще водят американската Евровизия

Рапърът Snoop Dogg и поп певицата Кели Кларксън бяха обявени като водещите на новия певчески конкурс, който се смята за американския отговор на Евровизия.
 
Програмата не е официален спин-оф на Евровизия, но е състезание, което е силно повлияно и адаптирано по подобие на европейския си аналог.
 
Американският песенен конкурс ще покани 56 изпълнители на сцената си, като те ще представят всички 50 американски щати, плюс един от столицата на страната Вашингтон, и пет от други територии на САЩ. 
 
Обявявайки новината, известният рапър каза, че е чест да ръководи събитието "заедно с моята малка сестра Кели".
 
Кларкъсн пък споделя, че е фен и обича концепцията на Евровизия и е супер развълнувана, че музикалният феномен ще завладее и Америка. Самата тя преди години спечели в първия сезон на предаването "American Idol".
 
Конкурсът за американска песен ще се излъчва в продължение на осем седмици по NBC, премиерата му предстои на 21 март, а  големият финал е на 9 май.
 
Мика става един от водещите на Евровизия 2022
 
Що се отнася до Евровизия, тазгодишният конкурс ще се проведе в Торино, Италия след рекордната победа на рокаджиите от Maneskin миналата година. Финалът е на 14 май. 

Свързани новини

Лорийн се завръща на Евровизия

13.03.2023

Евровизия разкри представителя на UK

09.03.2023

Две нашенки ще пеят на Евровизия

07.03.2023

"Евровизия" промени правилата си

23.11.2022

Без България на Евровизия 2023

18.10.2022