Брад Пит съди Анджелина Джоли за продажба на техни активи

Американският актьор Брад Пит заведе дело срещу бившата си съпруга, актрисата Анджелина Джоли. 
 
Oбвинeнието му е, че е продала дял от общата им винарна във Франция на руски олигарх без негово знание, съобщи life.dir.bg. Делото е поредното от продължаващата им вражда покрай развода.
 
Двамата актьори купиха заедно имението "Миравал" във Франция през 2008. Според Пит, между тях е сключено споразумение да не продават дяловете си във винарната без знанието на съдружника. Той изтъква, че сам е разработил винарната, макар и да признава, че Анджелина Джоли е успяла да свали цената на имението с 40 процента.
 
През 2016 Джоли подаде молба за развод с актьора, а миналото лято реши да продаде дела си във винарната на "неназован купувач". През септември Пит каза, че няма да се противопостави на продажбата, при условие че лично одобри купувача. Въпреки това още през октомври Пит е разбрал, че бившата му съпруга е продала дял във винарната на дъщерно дружество на компанията - производителя на алкохолни напитки "Столи Груп", която според "TMZ" е контролирана от руския олигарх Юрий Шефлер.
 
Пит настоява, че Джоли умишлено е скрила подробностите по сделката от него и иска да я отмени, както и Анджелина Джоли да покрие причинените му щети, чийто размер не се посочва. Според актьора тя е съсипала способността му да управлява винарната.

Свързани новини

Пореден удар за Брад Пит от децата му

04.06.2024

Тандемът се завръща

06.02.2024

Актьорът държи новата си любов настрана

03.10.2023

Брад Пит и Miraval: кино, музика и вино

16.08.2023

Брад Пит блесна на пистата на Формула 1

13.07.2023


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0