Бум в стрийминга на "Never Let Me Down Again" на Depeche Mode след премиерата на "Последните оцелели"

Една от най-знаковите песни на Depeche Mode, "Never Let Me Down Again", се радва на 220% скок в стрийминга в САЩ, след като беше включена в сцена от пилотния епизод на новата поредица с хитова заявка на HBО, "Последните оцелели" ("The Last Of Us").
Парчето, което е част от шестия студиен албум на групата, Мusic For The Masses (1987), звучи в последната сцена на пилотния епизод, който беше излъчен в неделя, 15 януари. По данни на Billboard, стриймингът на песента се е утроил в Щатите, достигайки впечатляващите 220.5% увеличение в рамките на денонощие - от 26 000 на 83 000. Само в Spotify увеличението е 377%.
 
След като забелязаха скока, официалния канал на Depeche Mode в YouTube обнови заглавието на "Never Let Me Down Again" и добави (чута в епизод 1 на "Последните оцелели"). В пост-апокалиптичната вселена на сериала - адаптация по едноименната игра - песните от 80-те се приемат за сигнал за гибел.
 
 
Макар и все още да не е достъгнала тези нива, "Never Let Me Down Again" се присъединява към увеличаващия се списък с класически хитове, които заживяват втори живот и преживяват изключителен бум в интереса към тях, след включването им в популярен сериал или филм. Миналият месец показателите на песента на The Cramps "Goo Goo Muck" се увеличиха 50 пъти, след като парчето стана фон на танца на главната героиня в сериала "Уензди" (Wednesday).
 
 
Миналия март, песента на Nirvana от 1991 "Something In The Way" беше стриймвана 3.1 милиона пъти в САЩ само в първите 4 дена след премиерата на "The Batman", в чиито сцени тя звуча на няколко пъти. Стриймовете на "It’s A Sin" на Pet Shop Boys пък скочиха с 249% в Обединеното кралство, след като влезе в саундтрака на едноименното шоу.
 
 
Това се случи и с песента на Кейт Буш "Running Up That Hill", след като звуча в четвърти сезон на сериала "Странни неща" ("Stranger Things"). Сингълът се завърна в чартовете и остана на върха три седмици миналия юни, което е донесло на Буш $2.3 милиона долара.
 
 
Eдно от най-култовите музикални участия беше това на "Master Of Puppets" на Metallica във финала на сезона на същия сериал, което доведе до това тя да влезе в Billboard Hot 100 36 години след дебюта си. Бандата беше много поласкана от включването на тяхно парче в поредицата, което им отвори път към изключително широка и млада аудитория, и дори си организираха изключително забавна среща с Джоузеф Куин, който изпълнява ролята на Еди Мънсън.

Свързани новини

Depeche Mode с ново видео

26.09.2023

Depeche Mode с нови дати в Европа

10.07.2023

Ново от Depeche Mode: "Wagging Tongue"

25.05.2023

Чуй най-новото от Depeche Mode

24.03.2023

Чуй новия сингъл на Depeche Mode

09.02.2023