Аксел Роуз, Били Корган, Аланис Морисет и още приятели изпратиха Лиса Мари Пресли

Стотици опечалени хора и близки приятели се събраха в Грейсленд в мразовитата неделна сутрин, за да отдадат последната си почит на  Лиса Мари Пресли. 
 
Аксел Роуз, Били Корган и Аланис Морисет бяха сред музикантите, които пяха на възпоменателната служба за певицата и единствена наследничка на Елвис Пресли. Дъщерята на Елвис и Присила Пресли почина внезапно на 12 януари на 54-годишна възраст.
 
Дъщерята на Елвис Пресли - Лиса Мари си отиде на едва 54 години
 
Фронтменът на Guns N’ Roses - Акесл Роуз е бил близък приятел с Лиса Мари. Той произнесе надгробна реч преди музикалното си изпращане, споделяйки, че все още е шокиран от внезапната кончина на Лиса. Тя много е обичала семейството си и яростно е защитавала баща си, неговото наследство и "както нейната любов към него, така и неговата любов към нея.", каза Аксел. Той сподели още, че Лиса е била красива и добра душа и добави, че "тя е била изключително горда, колкото всеки може да бъде, с баща си и многото му постижения, мястото му в музиката и в американската и световната история". Лиса е била много щастлива от последния филм "Елвис" и начинът, по който режисьорът Баз Лурман е представил личността на баща й. 
 
Вокалистът на Guns N’ Roses изпя класиката на групата "November Rain", свирейки сам на пианото на сцената, разположена в имението Грейсленд, на което покойната Лиса Мари бе единствената наследничка.
 
 
Преди това Били Корган откри службата с акустично изпълнение на баладата на Smashing Pumpkins "To Sheila" от албума им "Adore" от 1998 г. Канадската певица Аланис Морисет представи вълнуващата версия на "Rest", която тя за първи път изпълни на възпоменателната служба за вокалиста на Linkin Park Честър Бенингтън, който се самоуби през 2017-та. Морисет официално издаде песента през 2021 година.

 
На мемориала майката на Лиса Мари - Присила Пресли прочете стихотворение, написано от една от нейните три внучки. След това тя каза: "Сърцето ни е разбито. Лиса, всички те обичаме". 
 
Лиса Мари Пресли ще бъде погребана в Грейсленд до покойния си син Бенджамин Киоу, който се самоуби през 2020 г. 

Свързани новини

Лиса Мари Пресли си отиде на едва 54

13.01.2023

Татяна Патиц почина на 56 години

12.01.2023

Светът загуби две легенди

30.12.2022

Анджело Бадаламенти почина на 85 години

13.12.2022

Отиде си актрисата Кърсти Али

06.12.2022