Минимум 5 години затвор грозят Алек Болдуин

Алек Болдуин официално е обвинен от прокуратурата на американския щат Ню Мексико в непредумишлено убийство на операторката Халина Хъчинс, която загина при стрелба на снимачната площадка на филма "Rust" през октомври 2021 г., предаде life.dir.bg.
 
Представители на прокуратурата казаха, че подобни обвинения са предявени и на Хана Гутиерес-Рийд, отговаряла за оръжията по време на снимачния процес на продукцията в Санта Фе, Ню Мексико.
 
Фаталният филм "Rust" все пак ще бъде завършен
 
Законодателството предвижда лишаване от свобода за срок от поне пет години по най-тежките точки от обвинителния акт. Адвокатът на холивудската знаменитост отказа коментар, а Болдуин категорично отрича вина. Защитата на Гутиерес-Рийд пък каза, че прокуратурата "напълно погрешно е разбрала факти и е стигнала до погрешни заключения".
 
Без истински оръжия в Холивуд след трагедията с операторката Халина Хътчинс
 
На 19 януари прокурор Мери Кармак-Олтуайз, която води разследването, обяви, че възнамерява да повдигне обвинения в непредумишлено убийство на Алек Болдуин и на Хана Гутиерес-Рийд.
 
Миналата есен артистът постигна споразумение със семейството на починалата Халина Хъчинс, като съпругът ѝ обяви, че няма да води дело за нейната смърт. Тогава обаче Кармак-Олтуайз обясни, че постигнатата договорка няма да повлияе на окончателното решение за повдигането на обвинения от прокуратурата на Ню Мексико.
 
През октомври 2021 г., по време на репетиция за сцена от продукцията, актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони.

Свързани новини

Докладът на ФБР излезе

15.08.2022

Все пак ще довършат "Rust"

18.05.2022

Глобиха продуцентите на "Rust"

21.04.2022

Алек и Хилария Болдуин със седмо дете

30.03.2022

Алек Болдуин на съд за убийство

16.02.2022