Наградите на MTV за кино и телевизия обявиха номинациите си

Селена Гомес, Хари Стайлс, Bad Buny, Остин Бътлър и Doja Cat са артистите с най-много номинации за наградите MTV Movie & TV Awards 2023.
 
Шоуто е планирано за 7 май в Санта Моника, Калифорния. Водещ ще бъде актрисата Дрю Баримор. Церемонията ще се излъчва на живо в повече от 170 държави. 
 
Селена Гомес е номинирана за ролята си в "Only Murders in the Building" и за най-добра екранна целувка с Кара Делевин.
 
Освен това певицата и актриса е номинирана за най-добър музикален документален филм за "My Mind & Me". 
 
Другите номинирани в тази категория са филмите "Love, Lizzo", "The Day the Music Died: The Story of Don McLean’s American Pie", "Halftime" (за Дженифър Лопес) и "Sheryl" (за Шерил Кроу).
 
Британската звезда Хари Стайлс е номиниран за най-добър злодей за ролята си в "Don’t Worry Darling" и също за най-добра целувка - тя е с Дейвид Доусън в другата лента с негово участие от 2022 г. - "My Policeman".
 
 
Гей целувките са основната конкуренция на тази церемония
 
Пуерториканският рапър Bad Bunny пък се състезава за две актьорски награди - за пробив и за най-добра битка с Брад Пит от блокбъстъра "Bullet Train".
 
Няколко от номинираните за кино и тв наградите на музикалната телевизия също получиха номинации за Оскар и Еми, като Остин Бътлър за ролята му на Елвис. Другите в категорията за най-добро кино изпълнение са Флорънс Пю в "Don’t Worry Darling", Кеке Палмър в "Nope", Том Круз в "Top Gun: Maverick" и Майкъл Б. Джордан в "Creed III". Последният филм беше пуснат през 2023 г., така че Джордан може да получи номинация за Оскар догодина. 
 
В категорията най-добра песен очаквано са "Hold My Hand“ на Лейди Гага от "Top Gun: Maverick" и "Lift Me Up" на Риана от "Black Panther: Wakanda Forever", които също бяха номинирани за Оскар.
 
Останалите четири изпълнения в списъка са "I Ain’t Worried" на OneRepublic също от "Top Gun: Maverick" и "Carolina" от "Where the Crawdads Sing" на Тейлър Суифт. Тук е и "Vegas" на Doja Cat от "Elvis". Песента беше пропусната от основните награди за кино, защото е кавър на класиката от 50-те години "Hound Dog". Номинирана е и "Still Alive" на Деми Ловато, която звучи в "Scream VI". 
 
Сериалите с най-много номинации, включително за сериал на годината са "Stranger Things" и "The Last of Us" с по шест, следвани от "The White Lotus" и "Wednesday" с по четири. Номинирани за най-добър сериал са още Wolf Pack, Yellowstone и Yellowjackets. 

Свързани новини

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023

Шакира направи грандиозно шоу

15.09.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Ето кой още е номиниран

09.08.2023