Погребаха Матю Пери в Холивуд

В петък на частна церемония в гробище в Лос Анджелис близки, приятели и колеги се сбогуваха с обичания актьор Матю Пери.

Пери, който играеше Чандлър Бинг в "Приятели" от 1994 до 2004 г., беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис миналата събота. Всичките звезди от "Приятели" - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър са били на гробището "Форест Лоун" в Холивуд, на по-малко от километър от студиото на "Уорнър брадърс", в което е снимана продукцията. Много холивудски звезди, сред които Хъмфри Богарт, Кларк Гейбъл, Майкъл Джексън, Люсил Бол и Елизабет Тейлър са положени в това гробище.

Петимата колеги на Пери отсериала, отдадоха почит със съвместно изявление миналата седмица, в което заявиха, че са "напълно опустошени от загубата". Преди дни те обявиха, че ще основат фондация на името на актьора. Фондация "Матю Пери" ще подпомага хора, борещи се със зависимости.

Причините за смъртта на Пери предстои да бъдат установени, след като са готови резултатите от аутопсията и токсикологичните изследвания. Смъртта на актьора настъпи една година след публикуването на мемоарите му - "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". В книгата той описва десетилетната си борба с пристрастяването към болкоуспокояващи медикаменти и алкохол. Тогава той заяви, че е бил е трезвен от около 18 месеца. Пери почина на 54-годишна възраст, но остава завинаги в сърцата на своите близки и фенове.

Свързани новини

Матю Пери не беше щастлив с ''Приятели''

29.12.2023

Матю Пери и наркотиците

22.12.2023

От какво е починал Матю Пери?

18.12.2023

Зак Ефрон с благодарност към Матю Пери

14.12.2023

Сърцераздирателни постове за сбогом

16.11.2023