Снуп Дог беше последният факелоносец в щафетата преди откриването на Олимпийските игри в Париж

Снуп Дог пренесе с танцова стъпка олимпийския огън по улиците на Сен Дени в петък като последен факелоносец в щафетата преди откриването на Олимпийските игри в Париж. 52-годишният рапър пое факлата за предпоследния етап до стадион Стад дьо Франс.

Видео публикувано в акаунта на Игрите в Instagram показва как Снуп Дог, облечен с бял олимпийски спортен екип и със златни маратонки, запалва своя факел от предходния носител на огъня и след това тръгва по трасето с характерната си усмивка и с плавни танцови движения, махайки на феновете. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Paris2024 (@paris2024)

По-рано през седмицата Снуп коментира, че да е част от щафетата с олимпийския огън е чест и ще го направи по най-добрия начин. Той каза в интервю, че когато е приел ролята на факлоносец, си е помислил за момента, когато Мохамед Али, който по това време се бореше с болестта на Паркинсон, запали олимпийския огън по време на игрите в Атланта през 1996 г.

"Беше емоционално за всички нас да видим шампиона да държи този факел и да върви там. Това е моята версия на онзи момент. Не искам да ставам прекалено емоционален, но знам, че това е нещо много специално. Гледам на това като на огромна чест и нещо, което наистина уважавам. Никога не бих мечтал за нещо подобно. Ще се държа по най-добрия начин. Ще бъда в най-добрата си атлетична форма. Ще мога да дишам бавно, да вървя бързо и да държа факела с усмивка на лицето си, защото осъзнавам колко престижно е това събитие". 

Освен в щафетата изпълнителят ще бъде ангажиран и като звезден спортен коментатор на американската телевизия NBC по време на Олимпиадата. 

Свързани новини

Редица звезди закриха Олимпиадата

12.08.2024

Те са част от бъдещия град-домакин

09.08.2024

Снуп Дог открива Олимпийските игри

25.07.2024

Снуп Дог стана лекоатлет

28.06.2024

Снуп Дог и Олимпийските игри 2024

08.01.2024