Новини

11.04.202414:58

Лоша новина за феновете на "Игри на тронове" и Джон Сноу

Актьорът Кит Харингтън, който изпълнява ролята на Джон Сноу в поредицата "Игра на тронове", каза, че продължение на сериала няма да има, пише life.dir.bg. То трябваше да е посветено именно на неговия герой.   "В момента няма планове за това. Нищо не е обсъждано в близко бъдеще", каза Харингтън в интервю за АП,... прочети още »
11.04.202412:34

DEEP ZONE Project използват изкуствен интелект, за да представят...

Първото българско пълнометражно музикално видео, изградено изцяло с AI технологии и анимации, е вече факт.    Клипът е към новата песен на DEEP ZONE Project, "Нещо по-така", която отбелязва своята аудио и видео премиера днес, 11 април.    Вярно на стилистиката на групата, парчето е енергично техно, което... прочети още »
10.04.202416:17

Джейсън Деруло и Майкъл Бубле показаха видеото към "Spicy...

Джейсън Деруло и Майкъл Бубле представиха официалното музикално видео към техния съвместен хит "Spicy Margarita". Сърежисирано от Деруло, наситеното с екшън видео е заснето във Voltaire в The Venetian Resort Las Vegas, където Деруло ще започне своите участия от 17 май.   Първата по рода си музикална колаборация на двете... прочети още »
10.04.202413:51

Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм ни канят на топсекретна мисия в...

Обратното броене до едно неземно изживяване започва, защото от 12 юли поемаме на нестандартно приключение до звездите с остроумната и стилна комедия "Покажи ми Луната".    Продукцията ще ни отведе на вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на "Аполо 11". С участието... прочети още »
10.04.202411:46

Чакат ни три издания на фестивала SoFest през 2024 година

От джаз, поп и рок музиката, през театъра до подкаст и изложби, SoFest Spring предлага на феновете си шанс да преживеят неповторими емоции. От 16-ти до 19-ти май на фестивалната сцена, в Sofia Live Club всяка една от вечерите ще бъдем провокирани от изкуство на високо ниво.   Гостите на фестивала ще са първите, пред които младата и... прочети още »
09.04.202415:02

Артисти се обявиха срещу изкуствения интелект в музикалната индустрия

Артисти се обявиха срещу използването на изкуствен интелект (ИИ) в музикалната индустрия.   В отворено писмо, подписано от Кейти Пери, Imagine Dragons, Кълъм Скот, Елвис Костело, Джес Глин, Джейми Кълъм, и наследниците на Франк Синатра, изпълнителите заявиха, че ИИ "ще даде началото на надпревара към дъното", ако не бъде... прочети още »
09.04.202410:23

Нова колаборация на хоризонта: Давид Гета си партнира с...

Давид Гета продължава да издава хитове с новия си сингъл "I Don’t Wanna Wait" заедно с OneRepublic.    "I Don’t Wanna Wait" е готов да бъде още един невероятен успех за френския изпълнител, който прави еуфоричен припев със заразителна мелодия, докато непогрешимите вокали на фронтмена на... прочети още »
08.04.202415:31

Първият български паметник на Кирил и Методий се изправи гордо в...

Първият български паметник в Испания е вече факт!    За по-малко от 10 месеца сънародниците ни от Испания и България се обединиха, за да осъществят идеята за обща опорна точка, която да повлияе за осъзнаването на българската идентичност, история и култура. Инициативата на училище "Родина" и Асоциация "Малага -... прочети още »
08.04.202413:37

Възприемаме музиката с различни органи на тялото си

Според ново проучване, някои мелодии могат да ни въздействат физически върху отделни органи от тялото, съобщава БТА.   Японски изследователи са проучили как музикалните ноти предизвикват специфични телесни усещания и емоции. 527 участници са били помолени да набележат къде "усещат" музиката в тялото си, докато слушат осем... прочети още »
08.04.202411:46

"Ти знаеш": новият музикален разказ за обичта на LATIDA

Обичта като движеща сила, която идва в живота ни с различни лица – това е темата на новия музикален разказ от ангелогласните LATIDA "Ти знаеш".    Вокалният тандем Яна Балева и Елизабет Нешева отново вълнува с послание, в което емпатията и подкрепата между хората случват чудеса. "Песента не е за любов, тя е... прочети още »
05.04.202413:17

Продадоха на търг дъската, върху която се спаси Роуз в...

Дъската, върху която лежи Роуз в "Титаник" след потъването на кораба, бе продадена на търг за 718 750 долара, съобщи life.dir.bg.   Тази прословута част предизвиква дискусия вече повече от две десетилетия, като много се чудят дали е била достатъчно голяма, за да побере и нейният любим... прочети още »