Събитията от седмицата в снимки - 22.01 - 29.01

Очите на света през уикенда гледаха към Австралия, където се изиграха финалните мачове на Откритото първенство (Australian Open).

С рекорден по продължителността си мач, продължил близо 6 часа, Новак Джокович доказа, че е номер 1 в света. Сърбинът победи с 3 на 2 сета испанеца Рафаел Надал, спечели 2 милиона долара от наградния фонд, както и престижното прозвище "Непобедимият Ноле"!

При жените тенисистката от Беларус Виктория Азаренка спечели турнира от Големия Шлем, след като на финала в Мелбърн разгроми рускинята Мария Шарапова от Русия с 6:3, 6:0. Азаренка от понеделник оглавява и световната ранклиста при жените.

Светът на шоубизнеса пък бе изненадан от потвърдения развод на Сийл и манекенката Хайди Клум, а таблоидите не спират да пишат за разрив на връзката на Ванеса Паради и Джони Деп, като тази новина все още не е потвърдена от звездите. Черно-белият филм "Артистът" се окичи с поредната награда, този път от гилдията на режисьорите в Холивуд, което още повече засилва шансовете на лентата за "Оскар". В началото на седмицата актрисата Дженифър Лоурънс и продуцентът Том Шерак обявиха номинациите за най-престижната кино награда.Черно-бялата няма лента "Артистът" и "Изобретението на Хюго 3D" на Мартин Скорсезе водят по брой на номинациите, съответно с 11 и 10, включително и за най-добър филм.

В малкото градче Парк сити, щата Юта, приключи фестивалът за независимо кино "Сънданс", основан през 1981 г. от американския актьор и режисьор Робърт Редфорд. Ето и заглавията на филмите, които получиха наградите, съответно в категориите документално и игрално кино: "Detropia", "Chasing Ice", "Love Free or Die; Ai Weiwei: Never Sorry" и "The Invisible War" са сред отличените документални ленти. "Beasts of the Southern Wild", "The Surrogate", "Smashed", "Valley of Saints", "Violeta Went to Heaven" и "Can" са призьорите в игралното кино.

През седмицата се сбогувахме завинаги с великия актьор Коста Цонев, както и с джаз легендата Ета Джеймс.

Провокативният дизайнер Жан Пол Готие се вдъхнови от визията на покойната Ейми Уайнхаус за новата си колекция, която показа на Седмицата на модата в Париж, с което спечели възхищение от феновете, но и критики от семейството на певицата. Снимки от най-интересните събития в света на шоубизнеса разгледайте в галерията.

Свързани новини

HBO отряза "Идолът" след един сезон

29.08.2023

The Weeknd с първа колаборация с Мадона

02.06.2023

The Weeknd си отива

16.05.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023

"Double Fantasy": ново от The Weeknd

21.04.2023