Чуй новата Bebé и нейната "K.I.E.R.E.M.E"

Bebé е испанска певица и композитор, активист и бунтар, от Валенсия, Испания. В музиката се прочува с хита си  "Malo" от дебютния й албум  Pafuera telarañas (Out With The Cobwebs), който се бори срещу насилието върху жени.

Годината е 2004, а успехът който идва за Bebé е огромен – тя печели първата си награда Ondas за пробив и има 5 номинации за латинските Grammy награди. Същата година получава 4 приза от най-значимите музикални награди на Испания за: Най-добър поп албум, Нов автор, Дебют, Най-добър видео клип.

През 2006 г., когато е на върха на славата, най-неочаквано Bebé съобщава, че прекъсва музикалната си кариера, за да се отдаде на киното. Тя участва в няколко кино продукции, а през 2007 г. печели кино наградата Goya за Най-добра песен към филм за Tiempo pequeño (Small Time), от филма La educación de las hadas.

Въпреки, че си взима сбогом с музикалната сцена през 2006 г., три години по-късно страстта й към музиката не е изчезнала и Bebé се завръща с албумба си У (And).

В началото на 2012 г., Bebé се завръща отново – този път от майчинство. Испанската певица ни изненадва със страхотен хит, пълен с енергия, шарен, ексцентричен и оригинален – “K.I.E.R.E.M.E”. Това е песен, в която човек се влюбва от пръв път и е пилотен сингъл към новия, трети албум на Bebé - Un pokito de rocanrol (A little bit of rock ´n´roll), продуциран от французина Рено Летанг, който стои зад артисти като Feist, Vampire  Weekend, Gonzales, и “Clandestino” на Мано Чао.

’’Идеите за парчетата идваха отвсякъде, те са просмукани от енергия. Тя дава смисъла на всичко’’, споделя Bebé за новия си албум. ‘’Оставих меланхолията настрана. Сега съм изпълнена с позитивна енергия и си връщам отново черния хумор. Той ми помага да съм аз и освобождава ума ми.”

В албума, наречен Un pokito de rocanrol (Малко рок-енд-рол), закономерно преобладава рок-енд-ролът, както и типичният за Bebe стремеж към изследване на неизвестното.

Свързани новини

Ново начало за Биби Рекса

17.02.2023

5 горещи музикални премиери

19.04.2021

Bebe Rexha - “You Can’t Stop The Girl”

20.09.2019

Bebe Rexha с послание към 30-годишните

02.09.2019

Bebe Rexha c нов сингъл - "Last Hurrah"

18.02.2019