Лора Крофт:"Внимавайте какво гледате, чувате и четете"

Срокът на годност на киселото мляко не е единственото нещо, за което трябва да внимаваме! Далеч по-опасно е да следваме “здравни” и “житейски” съвети от хора търсещи слава по телевизията.

Аз съм мнително човече и не се връзвам, но освен мнителна съм и много състрадателна и не обичам да гледам как хората се подвеждат по малоумни съвети. Специално ме притесняват агитациите, че храната е нещо излишно и енергията, която ни дава тя я има и в слънцето и водата.
Разбирам, че много хора се радват да ги дават по телевизията, за да си прокарват там идеите си за живота. Не разбирам защо, обаче, в телевизиите се дава думата на хора, които не са добре, или поне не са за пред хора. Гледах веднъж една жена, която обясняваше как е отслабнала. Всичките й изречения завършваха с: “запалвам и една цигара”. Другият вреден за гледане и слушане е един известен млад мъж, който е влязъл в ролята на американски проповедник. Няколко пъти вече го засичам по телевизията да дрънка врели-некипели за Бог, любов и храна, като последните две ги тълкува по странен начин, меко казано. Наскоро завърнал се от Америка, говори като типичен лидер-учител-водач на секта-движение. Обяснява кое и как се прави, като думата, която най-често използва е Бог. И според него храната не ни е нужна, ние само си мислим, че ни се яде??? Същото го твърдеше и един дядо наскоро. Той не бил хапвал нищо през последните 2 години??? Слънцето му било достатъчно. От сърце се моля, никой, ама никой и за секунда да не си е помислил, че това може да е вярно. А всъщност се надявам и никой да не го е чул. Точно затова смятам, че проблема не е в хората, които си въобразяват, че наистина не се хранят или отслабват с цигари. То е ясно, че те се хранят и просто търсят начин да ги дават по телевизията. Проблемът е, че някой изобщо ги изслушва и ги допуска до ефир, колкото и ниско рейтингов да е той и да има нужда от сензации!
Какво бих направила аз ако ми попадне такъв човек с вредни и измислени идеи? Ще му кажа: „Е добре, вярвам ти, че не си ял две години, но нека да го докажем. Влез, ако обичаш, в един парник, слагаме камера за постоянно наблюдение, оставяме ти само вода, и ще се видим след 2 години”.
 

Свързани новини

Сантра и Лора Караджова - "Усещам още“

20.05.2015

Лора Владова - "Спомен”

25.11.2014

Лора у Криско в „Музикална академия"

12.09.2013

Лора Крофт за EXIT 2012

18.07.2012

Лора Крофт за холивудските разводи

06.07.2012