Майките отговарят на 300 въпроса дневно

Британските майки трябва да отговарят на повече въпроси от децата си за един час, отколкото Дейвид Камерън по време на изслушванията на премиера в парламента, показва проучване на Острова.
 
Майките трябва да отговарят на средно 23 въпроса на час спрямо 22 за Камерън. Изследването установило, че майките са най-разпитваните хора във Великобритания при това на най-различни теми. Те трябва да отговарят на повече въпроси на час, отколкото учителите в началното училище – 19, и лекарите и медицинските сестри – 18.
 
Проучването показва, че 4-годишните момичета са най-любопитни, като задават невероятните 390 въпроса дневно или средно по един въпрос на всяка минута и 56 секунди. Сайтът Littlewoods.com изследвал обичайния ден у дома с децата за британските майки и кога те трябва да отговарят на най-много въпроси.
 
От закуската в 7:19 ч до времето за чай в 19:59 ч средностатистическата британска майка е подложена на изпит цели 12,5 часа дневно, като трябва да измисля отговор на въпрос на всеки две минути и 36 секунди. Най-много въпроси се задават по време на хранене – 11. Следва разходката по магазините с 10 и четенето преди лягане с 9 въпроса.
 
Интересното е, че 82 на сто от малките деца ходят при майките, а не при бащите си, когато имат питане по някакъв въпрос. 24 на сто от децата споделили, че се обръщат първо към майките си, ако имат въпрос, защото баща им обикновено казва "Питай майка си". Въпросите, които децата задават на майките си, са изключително разнообразни, но най-трудните са "Защо водата е мокра?", "Къде свършва небето?", "От какво са направени сенките?", "Защо небето е синьо?", "Защо рибите дишат под водата?".
 
Майките трябва да отговарят общо на около 105 120 въпроса на децата си на година. Изследването установило, че броят на задаваните въпроси от децата е различен в зависимост от възрастта и пола, като 4-годишните момичета са най-любопитни. На другия край са 9-годишните момчета, които са най-доволни от знанията си и задават само по 144 въпроса на ден или един на всеки пет минути и 12 секунди. Но макар броят на въпросите, задавани от децата, да намалява с възрастта, трудността им се увеличава. 82% от майките признават, че не могат да им отговорят, а 90 на сто дори споделят, че са използвали тайно гугъл, за да намерят решението на поставен от детето проблем.
 
В изследването участвали 1000 майки с деца на възраст между 2 и 10 години. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024