48% от мъжете са се влюбвали от пръв поглед

Те може и да забравят годишнини и да купуват подаръци в последната минута, но ново проучване разкрива, че мъжете са по-романтични от жените.
 
Около 48% от силния пол са се влюбвали от пръв поглед, а едва 28 на сто от жените могат да кажат същото за себе си. За целта на изследването били анкетирани 10 000 души по целия свят, които разкрили някои подробности за личния си живот. Анализът бил проведен от професор Пепър Шварц, социолог в университета на Вашингтон, и проф. Джеймс Шварц, директор на Центъра за обществени изследвания в университета Джордж Мейсън във Вирджиния.
 
Те имали за цел да разсеят митовете около сексуалността и взаимоотношенията между двата пола, като хвърлят светлина върху това, което е наистина валидно за връзките на 21 век. Участниците отговорили на 1300 въпроса за секса, най-привлекателни физически и личностни черти на партньора.
 
Резултатите показват, че 74 на сто от хората са щастливи от връзката си, а едва 66% от запитаните смятат, че с техните настоящи партньори са създадени един за друг. Може би най-тревожното откритие било, че за повечето анкетирани сексът без емоционална връзка или сексът с друг по време на една връзка не е нещо лошо. Една трета от мъжете и 19% от жените признават, че са се отдавали на извънбрачни афери.
 
Много хора свързват щастливата връзка с галени обръщения с имена на животни към партньора, държане за ръце на публични места, страстно целуване и често казване на двете най-трудни думички - "Обичам те".
 
Най-важният фактор за хубав край според почти всички участници в анкетата е добрата комуникация. В най-нещастните връзки партньорите не умеят да общуват един с друг и да споделят най-интимните си проблеми.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024