40 долара за час тишина в Ню Йорк, плюс вечеря

Когато се яде, трябва да се мълчи, за да се наслади пълноценно човек на храната. Така счита млад ресторантьор в Ню Йорк, който предлага някои вечери на своите клиенти хранене в пълна тишина, съобщават бгнес.
 
Ресторантът и странният експеримент незабавно намериха своите почитатели, особено в град, където тишината е лукс. Така, за да вечеря човек в "Eat", трябва да си направи резервация доста дни по-рано. Причина за това е че ресторантът разполага с 25 места, което е и предпоставка за интимната атмосфера в тишина, която предлага. "Искам да дам възможност на хората да се насладят на храната и да я оценят с особено внимание. Това често е невъзможно по време на шумни вечери, особено в град като Ню Йорк", обяснява своята философия собственикът Никълъс Науман, който е едва на 28 години. 
 
Така в неговия ресторант човек е длъжен да мълчи през цялото време, защото иначе ще се наложи да си довършва яденето на пейка отвън. Забраната е не само за говоренето, но и за ползването на всякакъв вид компютри и телефони. Храненето става на дълги дървени маси, а ястията са приготвени от биопродукти, доставени от ферми в района. Главен готвач е също младата Елза Шмит. Мълчанието се прекъсва в края на вечерята, след като и десертът бъде изяден. Тогава Никълъс Науман благодари на своите гости, което пък те аплодират. 
 
Всъщност хората харесват подхода, макар че някои трудно успяват да останат сериозни в тази необичайна обстановка и тишина и всички останали клиенти, които мълчат. Първоначалната идея на Науман била да експериментира с една мълчалива вечеря месечно. Силният интерес обаче го кара бързо да премине към една тиха вечеря седмично. Сервират се 4 блюда, цената е 40 долара плюс бакшиш, което е добра цена според мнозина за малко тишина в Ню Йорк. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024