Фен на Justin Bieber харчи $100 000, за да прилича на него (галерия)

Съдейки по заглавието, човек би помилил, че става дума за някой глезен тийнейджър с повече пари от здрав разум, но не - Toby Sheldon, автор на песни от Лос Анджелис, е на 33 години! И е прекарал последните 5 от тях, харчейки $100 000 в опитите си да заприлича на идола си, посредством множество пластични операции - подплънки за лице и устни, редукция на брадичката, повдигане на клепачите, ботокс...  
 
Манията на Sheldon към външния му вид започнала още преди десетилетие, когато 23-годишният тогава млад мъж започнал с всички средства на медицината да се бори срещу неприятно, но типично за пола му страдание - косата му изтънявала; иначе казано, започвал да оплешивява. Нещата обаче набрали скорост, когато малолетният Justin Bieber спечели славата си през 2008. Sheldon, заедно с тълпи малолетни девойки, бил заслепен от младата поп звезда.
 
"Когато Justin стана известен, лицето му беше навсякъде и не спирах да си мисля, докато гледах снимките, "Искам да приличам на него", припомня си Sheldon. Към това време Sheldon вече е бил похарчил $8 000 за трансплантация на коса, което да помогне на изтъняващите му руси кичури, но не бил доволен от резултата. Затова занесъл снимка на Bieber при пластичния си хирург, за да му покаже точно какви резултати гони.
 
"Нужни бяха три трансплантации на коса и $21 000, за да може косата ми да изглежда по правилния начин", казва мъжът. Но веднъж стигнал дотук, Sheldon, който признава, че има фобия от остаряването, решил, че не може да спре.
"Използвайки чаровното, детско, свежо лице на Justin за вдъхновение, реших, че ще преструктурирам цялата си външност, за да поддържам много по-младежки вид".
 
Това не значи, че Sheldon задължително е фен и на музиката на Bieber: "Не бих казал, че слушам музиката му, или се впечатлявам от статуса му на знаменитост. Просто лицето му е абсолютно перфектно - всяка промяна, която правя, моделирам по него". 
 
А моделирането не е никак малко - или евтино. Лицето на Sheldon вече има малко общо с лицето на 23-годишния младеж с руси, макар и оредяващи кичури. След трансплантациите на коса Sheldon сложил и подплънки в лицето и устните си, за да изглежда по-млад. Последвали инжекциите с Botox и Aquamid в челото и слепоочията. През 2012 похарчил $4 850 за операция по повдигане на клепачите.
 
Моралът - или липсата му - на пластичните хирурзи, особено в Лос Анджелис, е печално известен, но дори те не се полакомили за подобна лесна печалба. "Наложи се да обиколя осем различни хирурга, докато намеря кой да ме оперира, защото всички смятаха, че съм луд да се вманиачавам по такива миниатюрни подробности", откровен е той.
 
Най-скорошната му процедура - "усмивка от три части" на стойност $30 000 - му е дала перманентна гримаса на усмивка, в опит да наподоби извивките на поп певеца, когато се усмихва. Популярна най-вече в Южна Кореа, операцията на усмивката вече е удвоила популярността си в САЩ. "Когато започнах с мислята си да се преобразя, се водех предимно от общи аспекти във външността на Justin - като косата или структурата на лицето. Колкото повече проучвах и него, и младите хора като цяло, си дадох сметка, че именно усмивката им дава онзи младежки ореол. И ако се загледате, ще видите, че повечето показват предните си зъби през леко отворени устни - като естествена усмивка без всякакво усилие". Всичко това било увенчано от липосукция на брадичката, за да "изглади" вида на усмивката му, както и редистрибуция на мазнини от брадичката към ръцете, устните и областта под очите.
 
Но дори $100 000 долара по-късно, Toby казва, че не е постигнал търсения ефект и мечтаната външност - все още. "Знам, че предстои още доста работа по лицето ми, докато се превърна напълно в двойник на Justin Bieber  - операция на носа и редукция на челюстта, което хирургът ми вече предложи", споделя той и с гордост си припомня, че наскоро са го изгонили от магазин за алкохол, защото не е имал документ в себе си, а никой не е повярвал, че е на 33.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024