Билети за метрото срещу... клякания

Вече и у нас метрото е предпочитан транспорт - по-бърз, по удобен, да не говорим как станцията пази хлад, когато навън са 35 градусови жеги, но и завет, когато навън е -20.
 
Това, което за нас е по-голямо удобство обаче, за милиони руснаци е единствен начин за транспортиране всеки ден. 12 милионната столица (по официална статисктика; наши познати руснаци твърдят, че с приходящите стига и минава 18 млн.) търпи ужасяващи часове пик - буквално часове - затова избягването на наземния транспорт е задължително, ако искаш да стигнеш навреме. 
 
Казваме всичко това, за да стане ясно, че парите за транспорт са задължително перо в бюджета им - при това не малко - затова кой не би приел безплатен билет? Всъщност, билетът не е точно безплатен. Наистина, не плащат в пари, но пък плащат с раздвижване - едно от най-липсващите ни неща в (парадоксално) най-забързаното ежеднение, което някога сме имали. 30 клякания - безплатен билет. Това е сделката, която предлага машина за билети на станция в руското метро. 
 
 
Реализацията на идеята е на Олимпийские перемены, които събират още подобни интересни идеи, които да реализират. Целта е една - да вмъкнем спорта и движението в натовареното ни, обездвижено ежедневие. Ако имате идеи и вие, пратете им ги - един от всички направили го ще спечели безплатно посещение на Зимната Олимпиада в Сочи през 2014.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024