Виж най-изолирано живеещите племена, преди да са изчезнали (галерия)

Живот в бетонна кутийка, вода, течаща от кранчето, хладилник, охлаждащ храната ни, уреди, вършещи работата вместо нас и безжична връзка, която ни свързва с глобалната мрежа - това, с известни вариации, е животът на повечето от нас. Затова би ни било невъзможно дори да си представим живота на хората цаатан, например. Те се местят между 5 и 10 пъти в годината, строейки местообиталищата си на температура от -40 градуса, отглеждат елени за транспорт, облекло и храна. 
 
“Преди да са изчезнали” е продължителен проект на фотографа Jimmy Nelson, който ни дава уникалната възможност да открием повече от 30 откъснати от света и вече изчезващи племена от целия свят. Прекарвайки 2 седмици с всяко племе, Jimmy се запознава с традициите им , присъединява се към ритуалите им и успява да услови всичко това по завладяващ начин. Детайлните му фотографии показват уникалната бижутерия, прически и облекло, без да забравя обкръжението им и най-важните за всяко племе културни елементи.
 
Според Nelson, неговата мисия е да се увери, че светът няма да забрави това, което е било: “Главната ми цел беше да създам амбициозен естетически фотодокумент, който ще издържи теста на времето. Творба, която ще бъде незаменим етнографски запис на един бързо изчезващ свят.”

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024