Най-ужасните восъчни статуи на знаменитости (галерия)

Обикновено, когато чуе за восъчни фигури, човек си мисли за музеите на Madame Tussaud, където фигурите са често толкова реалистични, че когато самите зевзди се снимат с тях, е трудно веднага да кажеш кой е живият човек и кой - восъчната статуя. Случаят, за който ще ви разкажем, меко казано, не е такъв.
 
Става дума за Музея на восъните фигури в Пиджън Фордж, Тенеси, в който фигурите не приличат на никоя от звездите, чиито табелки носят. Всъщност, в най-добрия случай не приличат на нищо, а в значително по-честият изглеждат като нещо, излязло от класическите филми на ужасите...
 
"В живота си не съм бил на по-кошмарно място", пише един от посетителите. "Някои от фигурите се топяха! Никоя фигура не преличаше на никого, добре, че имаше табели, за да знаем кого гледаме."
 
"Най-забавната част от посещението беше да се опитваме да отгатнем кой кой е, без да гледаме табелите", казва друг. "Но единствената разлика, която намирахме, беше в използването на 3 размера тела - малки, средни и големи. И някои, които просто приличаха на трупове."
 
Но това не е бил целият ужас. "Ръцете не бяха поставени естествено, всичко беше някак криво, телата бяха в еднообразни пози, а дрехите често нямаха нищо общо нито с личността, нито с ролята, в която е изобразена", разказва трети посетител.
 
Всъщност, няма смисъл от повече думи - разгледайте галерията ни и вижте сами...

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024