Никога не казвайте това на интервю за работа

Понякога само едно изречение може да изтрие шансовете ви за работа. Със своя 10-годишен опит като кариерен експерт Кен Съндхайм казва, че интервюиращите зорко следят за недостатъци по време на разговора, пише profit.bg. Той дава за пример няколко "невинни“ фрази, които могат буквално да съсипят цялото интервю.
 
"Бих искал някой ден да създам собствен бизнес“ 
Да имате такава амбиция е чудесно, но не бива да го казвате по време на интервю за работа. Те не биха искали някой, който е с тях временно и само ще набере опит, за да го използва в конкурентна на тях фирма. Последното нещо, което фирмите искат да правят, е да обучават бъдещи конкуренти. 
 
"Как се справям?“ 
Работодателите търсят хора, които са уверени в себе си, а този въпрос нито ще ви помогне по време на интервюто, нито ще ви представи в добра светлина. 
 
"Ъъъм“, "Значи“, "В смисъл“ 
Ъ-кането, както и употребата на нищо незначещи паразитни фрази, като "значи“, "в смисъл“, не прави добри впечатление. Те показват слаб речников запас, липса на интерес и не са особени убедителни за интелигентния събеседник. 
 
Въпроси относно това с какво се занимава компанията 
Вие би трябвало да сте наясно къде кандидатствате. Не задавайте въпроси като "с какво се занимава отделът". Или още по-зле - "с какво се занимава фирмата". 
 
"Трябват ми X лева“ 
Ако ви попитат каква заплата очаквате, бихте могли да кажете някаква сума, но не бива да обяснявате от какво имате нужда. Най-добре е да оставите първи да говори интервюиращият, а след това вие да изразите мнението си. 
 
"Колко време ще продължи това интервю?“ 
Предполага се, че вие сте подредил времето си така, че да имате време за това, което е важно за вас. Ако не можете да отделите на една компания време за интервюто, то дали ще може да се разчита на вас за в бъдеще?

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024