8 неща, които успелите хора не правят

Много се говори за това какво трябва да правите и как да се държите, за да бъдете успешни. Да обърнем внимание, обаче, и на нещата, които НЕ трябва да правите, пише profit.bg. В своя статия в LinkedIn Джеф Бейдън съветва да не правите тези 8 неща, или поне не често: 
 
1. Не чакат докато са сигурни 
Няма как да бъдете сигурни, че дадено ваше начинание ще ви донесе успех. Но ако чакате да стане "сигурно“, просто ще чакате вечно. 
 
2. Не правят странични неща по време на среща 
Най-умният човек в една стая е този, който внимава най-много. Мултитаскингът по време на среща не е препоръчителен. Когато говорите с някой или слушате, правете само това. 
 
3. Не си проверяват телефона, докато говорят с някой 
Много хора си мислят, че горното правило не важи за телефона. Днес всеки е заровил поглед в смартфона си и това се приема за нормално. Ако разговаряте с някой, който е важен за вас, няма да го прекъснете с думите "Чакай малко, само за отговоря на едно съобщение“. 
 
4. Не мислят за хора, които не са от значение за живота им 
Важните хора са приятелите, семейството, тези, с които работите. Не е нужно да се интересувате от това какво мислят другите за вас, особено хора, които не ви интересуват и чието мнение не ви влияе пряко. 
 
5. Не се разсейват от нотификации 
Получавате мейл или нотификация във Facebook? Ако това ви разсейва, трябва да поработите над концентрацията си. Успелите хора никога няма да решат "само да прочета този и-мейл“ и в следващия момент да се уловят, че са загубили час и половина в сърфиране. 
 
6. Не са роби на миналото 
Всички грешат. Силните хора не позволяват на миналото да съсипе настоящето. 
 
7. Не говорят зад гърба на хората 
Никога. Богатите и успели хора не само не се интересуват – те нямат никакво време за клюкарстване. 
 
8. Казват "да“, когато искат да кажат "не“ 
Да откажеш на молба на приятел или колега е трудно. Но не може да направите всичко, което ви се иска и не може да помагате на всички. Всъщност, вашият успех зависи много от нещата, които решите, че няма да направите. Когато откажете да свършите нещо за някой, може би ще се чувствате зле няколко минути, но ако се нагърбите с нещо, което не желаете да правите, ще загубите ценно време и ще се чувствате зле доста повече време.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024