Какво ще научите, ако спрете да се оплаквате за 2 седмици

Да не мърморите, че сте уморени всеки ден в офиса. Да не крещите по другите шофьори, когато ви засекат на прибиране от работа. Да не се сърдите на партньора си, ако отклони вниманието си и не ви слуша. Какво ще се случи, ако само за две седмици спрете да се оплаквате? Най-вероятно ще разберете, че сте по-голям оптимист, отколкото очаквате. А проучванията показват, че оптимистите живеят по-дълго. Ето какво още ще разберете за себе си, ако спрете да мърморите в продължение на 14 дни, пише profit.bg: 
 
1. Не се наспивате
Едно от най-честите оплаквания на хората в активна възраст е, че са уморени. Пробвайте да не се оплаквате, че ви се спи, а се наспете добре. Забравете за мобилния телефон в леглото, спрете телевизора и просто спете. Ще се убедите, че това ще ви направи не само по-бодри и позитивни, но и ще ви помогне да намалите кафето. Което пък автоматично ще намали стреса и нервността, които обикновено са ваши постоянни спътници. 
 
2. Спорите за глупости
Да, точно така. По-голямата част от споровете, които водите всеки ден, са абсолютно ненужни и безсмислени. Тогава защо ги водите? Мислете преди да говорите – гарантираме ви, че не само ще си спестите разправиите, но и ще запазите добрите си отношение с колегите и семейството. Освен това няма да имате повод да разказвате на половинката колко нахален е колега ви, който непрекъснато налага неговата теза и не иска да се съобрази с вашата. А това най-вероятно е едно от основните ви оплаквания след работа. 
 
3. Гневът се натрупва
Хубаво е да премълчавате, когато се задава безсмислен спор. Но няма нищо по-добро за емоционалното ви състояние от това да излеете чувствата си навън. Така че пийнете по едно с приятел, споделете му неволите си и приключете с оплакванията. Ще видите, че денят е много по-хубав, когато не говорите непрекъснато за капризите на съдбата и нещастието си. 
 
4. Много по-негативно настроените сте, отколкото предполагате
Песимизмът е състояние на ума: опитайте се да го преодолеете. Колкото по-позитивно гледате на света около себе си, толкова по-добре ще се чувствате. Когато срещнете познат и той ви попита как сте, недейте да го заливате с отрицателна информация. Със сигурност имате и нещо положително, което да споделите. Защо не започнете с него? 
 
5. Вижте останалите
Имали сте отвратителен ден. Колата ви се е счупила, изпуснали сте телефона си, шефът ви не е съвсем доволен от последната ви работа. Е, имаме новина – това са бели ядове, както казва народът. Бездомникът няма къде да спи, в болницата хората се молят за здраве, а някъде по света милиони губят близките си. Така че още ли смятате, че имате повод да се оплаквате?

Свързани новини

Над 5500 участници от близо 60 държави

08.10.2024

Наближава Sofia Art Fair 2024

20.09.2024

На път с Радио FM+:Три идеи за пикник

13.09.2024

Барби става музеен експонат

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

31.05.2024