14 знака, че работите на грешното място

Харесвате ли работата си? Доволни ли сте от вашето кариерно развитие и професионални постижения? Дългото време, което отделяте на погрешното работно място, може да се отрази негативно на целия ви живот, предупреждава manager.bg. Ако настоящата ви работа не е подходящата за вас, важно е да прецените дали е време да напуснете и как да го направите.Това са няколко знака, че настоящата ви работа не е за вас.
 
1. Трудно се справяте със задачите
Нищо против тежката работа. Важно е да даваме всичко от себе си и да усъвършенстваме своите умения. Въпреки това, ако работата ви постоянно ви изправя пред изключително трудни, дори непосилни за вас задачи, може би сте се отдали на погрешната професия, или работите за компания, която изисква прекалено много.  
 
2. Мразите неделните дни
Разбира се, че е нормално да бъдем поне малко нещастни и тъжни, когато дойде края на почивните дни. Въпреки това, ако прекарвате цялата неделя в мисли и анализи за предстоящата седмица, най-вероятно имате сериозен проблем.
 
3. Работата ви прави тъжни
Всички имаме добри и лоши дни на работа. Това се отнася дори за хората, които обожават своята професия. Очакването, че ще бъдем щастливи през цялото време е напълно нереалистично и крайно нездравословно. Ако обаче чувството на нещастие и липсата на настроение е част от вашето всекидневие, може би е време да потърсите промяна. 
 
4. Получавате негативни отзиви и оценки
Имате чувството, че всичко върви по вода, но шефовете ви изказват негативно мнение и дават слаби оценки на вашата работа. Ако това ви звучи познато, има голяма вероятност скоро да бъдете безработен. Намерете алтернативи преди да е станало прекалено късно.
 
5. Вашата професия е пред изчезване
Може да сте изключително доволен от своята работа и професионална реализация, но това няма никакво значение ако професията ви спре да съществува.
 
6.  Шефът ви мрази
Шансът да се разбирате с всеки мениджър, с който ще работите, е много малък. Това не означава, че ситуацията трябва да непоносима и че вашите взаимоотношения не може да бъдат коригирани. Ако мислите, че шефът ви се е прицелил във вас напълно съзнателно, напуснете бързо, за да избегнете страданието и нервите, които вървят ръка за ръка с токсичната работна среда.
 
7. Отиването на работа е подвиг
През повечето дни, обмисляте възможността да си вземете болничен. Ставането от леглото е истинска борба. Едно е да обичате почивката, а съвсем друго да нямате никаква мотивация да отидете на работа. 
 
8. Балансът между работата и личния ви живот е ужасен
Разбира се, някои професии са по-стресиращи и натоварващи, отколкото други. От вас зависи да определите какво сте готови да жертвате за своята работа и какви са е приемливите компромиси. Понякога се случва чашата просто да прелее. Има моменти, когато претоварването нанася дълготрайни щети както на личния ви живот, така и на вашата кариера. Не позволявайте вашата работа да се превърне в единственото нещо, за което имате време и потърсете други възможности, за по-балансиран начин на живот.
 
9. Нямате възможност за развитие
Доволни сте от работата си, но искате да постигнете повече, а компанията ви не го позволява. В тези случаи, потърсете реализация на друго място.  
 
10. Срамувате се от работата си
Когато вашите приятели започват да разказват истории от офиса, вие изпитвате неистовото желание да потопите глава в питието си. Няма какво да разкажете, а това ви прави тъжни и нещастни. Може би дори намирате работата си за унизителна. Подобно състояние е ужасно и вредно за вашия живот. Освен това, то е сигнал, че трябва да напуснете възможно най-скоро. 
 
11. Не получавате толкова, колкото заслужавате
Този фактор е доста ясен и очевиден. Не толерирайте ниското заплащане и подценяването на вашия труд, без значение колко често ви се обещават повишения и промоции.
 
12. Не харесвате компанията, за която работите
В една определена степен, мразите компанията, за която работите. Основателя е идиот. Не може да понасяте офис културата и ценностите, зад които застава организацията. Намирате нейната мисия и цели за напълно безсмислени. Дори глупавото лого ви дразни. Ако не харесвате нищо, което свързвате вашата организация, вероятно ще трябва да се преместите в компания, която е по-близка до вашите идеи и начин на мислене.
 
13. Не научавате нищо
Какъв е смисълът, ако не научавате нищо ново по време на работа?
 
14. Не се разбирате с никого
Може би сте се озовали в група от хора, които не са много приятни, или пък именно вие сте проблемния член на екипа. Може би вашият характер не съответства на вашата професия или на конкретната фирма, за която работите. Така или иначе, работата с хора, които не може да понасяте, може да бъде доста неприятна. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024