8 неприятни неща, които трябва да правим за собствено добро

Е, те не са чак толкова неприятни, но да кажем, че повечето хора не ги обичат. Въпреки това, успехът изисква от нас да се потрудим. А това означава, че трябва да излезем извън комфортната си зона, уверяват от profit.bg. Потребители на Quora отговарят на въпроса "Кои неприятни неща всъщност ни помагат?“ Ето и някои от най-популярните отговори: 
 
Поставайте всичко под въпрос 
Не приемайте всичко, което ви казват за чиста монета. Интересувайте се от подробности. 
 
Бъдете честни 
Не е лесно да бъдете честни във всяка ситуация. Но животът ви ще бъде много по-лесен, ако го правите. 
 
Ставайте много рано 
Събуждането преди изгрев ви дава време за себе си. Може да стартирате деня си на спокойствие с чаша кафе, да гледате новините, да гледате изгрева от терасата, да спортувате и да си направите закуска. 
 
Записвайте си разходите 
Пробвайте за няколко седмици да записвате всичките си разходи – от бензина до вафлата или кафето, които сте си купили между другото. Ще се изненадате къде и как правите неразумни разходи. 
 
Записвайте какво ядете 
Също, както и с парите – направете си дневник на храната. Ще се изумите колко захар ядете и колко малко плодове и зеленчуци. 
 
Яжте само храна, която е полезна 
Приготвяйте си сами храната. Яжте, за да се наядете, а не заради вкуса. Вафлата и чипсът няма да осигурят хранителни вещества на организма. Всички знаем, че ги ядем за удоволствие или просто, за да се "залъжем“, когато сме гладни, а вече е минал обядът. 
 
Постигнете невъзможна цел 
Поставете си амбициозна цел и работете всеки ден за постигането й. Например, ако бягате по 3 км на ден в парка, поставете си цел да избягате полумаратон (21 км) за една година. И всеки ден по малко увеличавайте разстоянието. Това може да се прилага и не само за спорт. Поставете си някоя амбициозна цел в работата или в личен план, както и срок за постигането й и дерзайте. 
 
Съсредоточете се в усъвършенстването на само едно нещо едновременно 
Много хора имат най-добри намерения, но интересите им скачат от едно нещо на друго постоянно. Съсредоточавайте се само в едно нещо, когато над което да работите сериозно.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024