Рафтинг, планинско колоездене, парапланеризъм и музика на Outdoor & White Water Fest

Едни от най-актуалните алтернативни спортове влизат в програмата на предстоящия само след две седмици Outdoor & White Water Fest, който ще се проведе на 31 март и 1 април в Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет. 
 
Това е второ издание на събитието, откриващо рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Фестивалът не само ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата, но и ще предложи свежи възможности за отдих и забавления в специално обособени палатков лагер и музикална сцена.
 
Фестивалът ще обедини най-изявените представители на рафтинг и каяк общността, между които клубовете Adventure Net, Reflip, Раец, Атом, Nomad Team, Mashini Holidays, Tudurini Bros, Воден хоризонт. Всички те ще представят своята дейност и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат традиционно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма. 
 
Част от игрите са създадени специално за напълно начинаещи, нетърпеливи да приемат предизвикателството на бързеите в буйната пълноводна река. За новобранците ще има игра с атрактивни награди за запазване на баланса от клуб Reflip, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците в бързи води ще могат да се включат в еднодневен курс с  инструкторите на Mashini Holidays Industry и Tudurini Bros. 
 
Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките – посетители, журналисти, специални гости, инструктори. Вече тече и записването за рафтинг спускания с инструкторите на  Адвенчър нет на специална цена с 30% отстъпка. Така преживяването само по време на Outdoor & White Water Fest вместо редовните 50 лв. ще струва 35. 
 
Нова перспектива към смайващия релеф на Кресненското дефиле ще предложат от клуб по парапланеризъм SkyCamp, чиито опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха своите пасажери, за да им разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония. Ваучери за тандемни полети по време на фестивала могат да бъдат заявени тук
 
В изключително атрактивен велопоход ще могат да се впуснат почитателите на планинското колоездене. Маршрутът, подготвен от гидовете на Nomad Team специално за дните на фестивала, е по маршрут с. Влахи – Ощава – с. Стара Кресна. Трасето, преминаващо през едни от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, е със средна трудност. За записвания: 0884503530, 02/944 6765 и office@adventurenetbg.com.
 
За най-малките пък ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак. 
 
Жаден и гладен никой няма да остане, обещават организаторите. Вкусна и здравословна храна, домашно приготвени вкусотии, бирата и по-твърди напитки и старопланински коктейли ще са на разположение на приключенците. DJ Vankata The Turntablist и Faces Band ще задоволят и най-претенциозния слушател с разнообразие от стилове. 
Специален гост на събитието ще бъде алпинистът Боян Петров.
 
Пълната програма по дни и часове, както и възможности за организиран транспорт и настаняване, ще бъдат обявени съвсем скоро!

Свързани новини

5 съвета как да се събуждаме навреме

22.03.2019

Коя работа е най-подходяща за вас

20.03.2019

15 начина да увеличите щастието си

15.03.2019

"Работилница за репортери" 4

13.03.2019

5 трика за добра форма в офиса

12.03.2019

Коментари