6 йога упражнения, които премахват болките във врата

В днешно време хроничните болки във врата са нещо съвсем обичайно за работещия човек, който цял ден прекарва в седнало положение пред компютъра, пише woman.hotnews.bg. Затова е желателно след работа и през уикенда да практикуваме спорт, който да ни раздвижи и загрее, така че да не се получават схващания. 
 
В никакъв случай не бива да пренебрегваме тялото и индикациите, които ни дава то, макар и болките във врата и гръбнака да ни се струват нещо толкова обичайно и едва ли не безобидно. Ето 6 йога упражнения, които ще ви помогнат да премахнете мъчителните болки във врата. 
 
1.Сложете ръце зад главата си 
Тази разгрявка отваря раменете ви и това автоматично облекчава болката във врата. По този начин, според йогите, отваряме и сърцето си. Просто сложете ръцете зад главата си и преплетете пръсти. Отпуснете се и изпъвайте лактите назад, колкото можете. 
 
2. Допрете брадичка до гръдния кош 
Седнете и изправете гърба. Бавно и внимателно отпуснете главата надолу, докато брадичката не допре гръдния кош. По този начин ще разтегнете врата си и ще облекчите болката. 
 
3.Погледнете назад 
Може да сте прави, може и да седнете, в зависимост как ви е по-удобно. Изправете гърба, вдишайте дълбоко, обърнете главата си назад без да извъртате тялото си и издишайте. 
 
4.Повдигане и отпускане на рамената 
Болката във врата винаги е придружена от схванати рамене. Ако в тях има напрежение, то и във врата ще има. Седнете и вдишайте и през това време бавно повдигайте раменете, стремете се да достигнат ушите. Докато издишвате изтеглете раменете си назад и ги върнете в изходна позиция. Повторете упражнението три пъти. 
 
5.Разтягане на раменете 
Повдигнете и отпуснете раменете си, след това преплете пръстите си зад кръста. Вдишайте и едновременно с това изпънете ръцете си максимално назад. Издишайте и се отпуснете. 
 
6.Ухо до рамото 
Това упражнение отпуска мускулите, които обикновено се пренапрягат, когато седите дълго време на бюрото пред компютъра. Вдишайте дълбоко и издишайте, навеждайки дясното си ухо към дясното рамо. След това вдишайте и изправете главата си и издишайте, навеждайки лявото си ухо към лявото рамо. За да бъде упражнението още по-активно, можете да натиснете главата си с ръка, когато я накланяте на ляво или на дясно, за да добавите допълнително тежест. 

Свързани новини

21 факта, които ще ви мотивират за спорт

09.11.2020

10 начина да се преборим със стреса

30.09.2020

Как да се преборим с есенната депресия

24.09.2020

Как цветовете влияят на здравето

25.08.2020

18 трика срещу пролетната умора

28.04.2020

Коментари