10 хитови песни за Хелоуин

В последния ден на месец октомври се отбелязва Хелоуин или Денят на Вси Светии. Празникът не е български, но, харесва ли ви или не, той е доста популярен по целия свят, включително и у нас.
 
Традицията на Хелоуин повелява да се дълбаят светещи тикви, а тази вечер се организират шумни партита със страшни костюми и много сладко. Малки и големи си погаждат номера, разказват се страшни истории и се обикалят къщите за лакомства с въпроса "пакост или лакомство". Шумът е част от обиколката, като с тропането на черпаци или с кречатало например се гонят злите духове. 

За да празнуваме качествено, освен страховити костюми и маски, естествено имаме нужда от музика. Ето 10 тематични песни, които можете да включите в плейлиста си за празника:

"Ghostbusters" - Рей Паркър-младши

Започваме с тази тотална класика, която излиза заедно с едноименния филм "Ловци на духове" през далечната 1984 година. Въпреки изминалите близо 40 години оттогава, парчето е незаменимо, когато става въпрос за духове и призраци.

"Bury A Friend" – Били Айлиш

Да, в 21-ви век сме и заради това скачаме смело в най-новата музика заедно с певицата Били Айлиш. Това изпълнение е толкова зловещо, а клипът му още повече, така че без колебание я слагаме в "страшния" ни плейлист. Ако сте фенове на американската изпълнителка, навръх Хелоуин, може да си пуснете и други песни от дебютния й албум "When We All Fall Asleep, Where Do We Go".

"Disturbia" – Риана

Да продължим тематично с красивите женски гласове, Риана и една песен, посветена на тъмнината в ума и душата ни, но пък супер яка за танци. Наскоро певицата се завърна след дълга пауза с нова песен, така че ще си пускаме Риана все по-често. 

"Bring Me To Life" - Evanescence

Продължаваме с най-големия хит на друга група с емблематичен женски вокал. Парчето излиза през 2003 година, завзема върховете на класациите и остава най-емблематичната песен на американската банда. 

"Zombie" - Cranberries

Песента на ирландската група The Cranberries излиза през 1994 година и е най-популярната песен на бандата и до днес. Ясно е защо парчето влиза в плейлиста ни за Хелоуин. Все пак не бива да се забравя, че смисълът на текста е много по-дълбок - записана е като протестна песен за бомбардировките на ИРА през 1993 г. в Уорингтън.

"Sympathy For The Devil" - The Rolling Stones

Вече сме на рок вълна, а това е една дяволски добра песен на легендите The Rolling Stones. Изпълнението е достойно за всеки плейлист, но е абсолютно задължително за Хелоуин. Песента е написана от Мик Джагър и Кийт Ричардс и за първи път е издадена през 1968 година, но си остава хит до днес.

"Highway to Hell" - AC/DC

Тоталната класика на титаните на хардрока няма общо с Хелоуин, но с мощните си китарни акорди ни отвежда право към най-яростните чувства и емоции. Парчето е тотален хит от повече от 40 години - първо излиза през 1979 г., но след това през годините няколко пъти отново влиза в класациите с концертните си версии.

"Thriller" – Майкъл Джаксън

Невъзможно е да има плейлист за Хелоуин без "Thriller"! Тоталният хит на Краля на попа излиза през 1983 г. и до ден днешен е непобеден сингъл в множество класации и с видеоклип, който е в абсолютен синхрон с празника.

"Everybody (Backstreet's Back)" - Backstreet Boys

Парчето на емблематичната бой банда от 90-те влиза в този плейлист, защото върви с един от най-атрактивните клипове, посветени на вампири, върколаци и духове. 24 години по-късно все още бихме могли да танцуваме костюмирани като зомбита на тази песен.

"Superstition" – Стиви Уондър

Черната котка не е минала на пътя на Стиви Уондър, създавайки тази непреходна класика от 1973 година. Песента е тотален евъргрийн, влиза и в саундтрака на хоръра на Джон Карпентър "The Thing". Танците са задължителни! 

Кристина Цветкова

Свързани новини

Ново от Ваня Щерева: "Тръгвай"

05.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

След 21 години, Talking Heads се събират

22.08.2023

Кой ще бъде най-горещият летен хит

22.06.2023

Царската внучка се нарича Ona Mafalda

05.06.2023