Сам Мендес: "Скайфол" е вдъхновен от "Черният Рицар"

Режисьорът Сам Мендес призна в интервю, че новият филм за Джеймс Бонд "007 Координати: Скайфол” е вдъхновен от "Черният рицар" на Кристофър Нолан.

Режисьорът споделя, че според него колегата му Нолан е постигнал "нещо изключително” и "е променил индустрията" с филма за Батман.

"Това, което Нолан доказа, е, че можеш да направиш голям филм, който е вълнуващ и забавен, и казва много за света, в който живеем, въпреки че действието дори не се развива в нашата действителност. Почувствах го като филм, който разказва за нашия свят след 11 септември и разкрива страховете ни и се занимава с това защо те съществуват – това ми се стори много смело и интересно”, разкрива Мендес.

Междувременно стана известно, че "007 Координати: Скайфол” е вторият най-продължителен филм от поредицата за британския агент Джеймс Бонд.

Съветът за филмова класификация в Лондон съобщи на сайта си, че лентата е с времетраене 142 минути. По-продължителен бе единствено "Казино Роял”, който траеше 144 минути.

Британските власти потвърдиха още, че продукцията носи сертификата "12А” за "умерено съдържание на насилие и употреба на вулгарен език”.

Първият филм за Бонд, режисиран от Сам Мендес вече бе обсипан с похвали и суперлативи от критиците. В ролята на Бонд отново е Даниел Крейг, а в образа на злодея е Хавиер Бардем. Лентата излиза по кината в България на 26 октомври.

Свързани новини

HYPNOTIC ще открият концерта на BOND

03.05.2023

BOND се завръщат у нас

16.12.2022

"The Sound of 007"

06.10.2022

Музиката от Джеймс Бонд бие рекорди

13.10.2021

Джеймс Бонд се завърна епично

05.10.2021