"The Sound of 007" разкрива тайната на музиката от филмите за Джеймс Бонд

Покйната певица Eйми Уайнхаус е трябвало да запише Бонд песен. Това става известно от новия документален филм "The Sound of 007".

В лентата се описва историята на най-прочутите музикални композиции от филмите за Агент 007, на фона на музиката и любопитни интервюта с хората създали песните.

Режисиран от Мат Уайткрос, филмът се връща чак до началото на шпионската поредица, описвайки как Монти Норман първоначално е написал известната тема за първото приключение на Бонд - "Д-р Но" от 1962 г., и как след това музиката е била аранжирана и трансформирана от легендарния композитор Джон Бари.

Барбара Броколи споделя, че идеята за филма се ражда по повод 60-ата годишнина на поредицата. Досега са излизали различни видове документални филми и идеята за музикален филм е била много подходяща за повода. "Толкова много страхотни песни,  толкова много страхотни изпълнители, и толкова много велики композитори!". 

Топ 10 на песни от филми за Джеймс Бонд

Във филма продуцентът Барбара Броколи си спомня "много тъжна" среща с Ейми Уайнхаус относно записването на песента за "Quantum of Solace" ("Спектър на утехата") от 2008 г. Певицата си отива три години по-късно от алкохолно отравяне на едва 27-годишна възраст.

"Тя беше много крехка емоционално и, знаете ли, разбрахме как може да прави толкова вълнуваща музика, защото тя има голяма дълбочина на чувствата и беше много трагично. Какъв невероятен талант, какъв невероятен глас, какъв невероятен човек беше тя и беше много тъжно.", спомня си Броколи за срещата им. 

В трейлъра на лентата чуваме части от интервютата на Били Айлиш и композитора Ханс Цимер, които стоят зад създаването на музиката към най-новия филм за Бонд "Смъртта може да почака". 

Американската суперзвезда разкрива, че с брат си Финиъс са се престрували, че композират музика за Бонд много преди да им възложат да запишат водещата песен към последния филм на актьора Даниел Крейг в ролята. За Айлиш това е най-иконичната музика на света.

"Бонд няма да е Бонд без музиката му", казва Даниел Крейг.

 

Разговори има още с Шийна Истън, Лулу, Garbage и членовете на Duran Duran - Саймън Ле Бон и Джон Тейлър. Филмът също така разкрива и как Radiohead, освен покойната Ейми Уайнхаус, са били близо до продуцирането на музиката за франчайза. 

Лентата ни припомня, че три Бонд песни - "Skyfall" на Адел, "Writing's on the Wall" на Сам Смит и "No Time To Die" на Били Айлиш спечелиха Оскари за най-добра филмова песен. "The Sound of 007" излезе на 5 октомври на стрийминг платформата Amazon Prime. 

Свързани новини

Феновете нетърпеливи да разберат

22.12.2023

HYPNOTIC ще открият концерта на BOND

03.05.2023

BOND се завръщат у нас

16.12.2022

Музиката от Джеймс Бонд бие рекорди

13.10.2021

Джеймс Бонд се завърна епично

05.10.2021