Връчиха наградите "Ани"

Американският компютърно анимиран филм "Разбивачът Ралф" на киностудията "Дисни" спечели отличието за най-добра анимация на 40-ите годишни награди "Ани".

Три продукции на "Дисни" - "Храбро сърце", "Разбивачът Ралф" и "Франкенуини" - си оспорваха голямата награда за най-добра анимация с "Хотел Трансилвания", "ПараНорман", "Възходът на пазителите", "Пиратите! Банда неудачници" и "Котката на равина".Отличията "Ани" се присъждат от холивудския филиал на Международната асоциация за анимационни филми. "Разбивачът Ралф" получи още приза за режисура, връчен на Рич Мур. Лентата, в която сред озвучаващите актьори е Джон С. Райли, бе отличена също в категориите за най-добър сценарий – на Филип Джонсън и Дженифър Лий, за музика на Хенри Джакман, за звездата Алън Тюдик.
 
Наградите "Ани" се присъждат в 30 категории. "Храбро сърце", "Разбивачът Ралф" и "Възходът на пазителите" бяха с по десет номинации, а "Хотел Трансилвания" и "ПараНорман" - с по осем.
 
От 2001 г. носителят на награда "Ани" за най-добра анимация повтаря успеха си при връчването на "Оскар"-ите, в това число и миналата година, когато "Ранго" спечели и двете отличия.
 
Единственото изключение е през 2006 г., когато "Весели крачета" получи "Оскар", след като с награда "Ани" бе отличена анимацията "Колите".
 
С "Ани" за анимационни ефекти бе отличен филмът "Отмъстителите". Наградата за характерна анимация спечели лентата на Анг Лий "Животът на Пи".
 
В "Разбивачът Ралф" анимационно студио "Дисни" и режисьорът, носител на награда "Еми", Рич Мур /известен от телевизионните сериали "Семейство Симпсън", "Футурама"/ повеждат зрителите на весело и динамично като видеоигра пътешествие. В лентата се разказва историята на Лошия в компютърна игра, решен да докаже, че може да бъде и Добрия.
 
Разбивачът Ралф копнее да бъде обичан като идеалния Добър герой в неговата игра Майстор Феликс. Проблемът е, че никой не обича Лошия. Но пък всички обичат героите... така че, когато се появява нова и модерна стрелкова игра с печената Сержант Калхун, Ралф я приема като своя пропуск към героизма и щастието.
 
Той се промъква в играта с простичкия план да спечели медал. Скоро обаче съсипва всичко и случайно освобождава смъртоносен враг, който заплашва света на компютърните игри. Единствената надежда на Ралф е Ванилъпи фон Швийц, млада размирница от състезателна игра със захаросани картинги, която е може би единствената, в състояние да научи Ралф какво означава да си Добрия. Но дали той ще осъзнае, че е достатъчно добър да бъде герой, преди за всички в аркадните игри да излезе надписа "Край на играта"?
 
"Разбивачът Ралф" е наситена с действие и визуално впечатляваща анимационна комедия с контрастиращи светове, нови за големия екран. Продуцирана е от Кларк Спенсър /"Лайло и Стич", "Болт"/.
Носителите на наградите за анимационни продукции бяха обявени на церемония в зала "Ройс" на Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

Два родни филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018